Tahkim Kurulu, hakemlerin görevine son veren MHK'yı haksız buldu

Tahkim Kurulu, hakemlerin görevine son veren MHK'yı haksız buldu

SPOR Haberleri

Kurul, dünkü kritik toplantıda 5'e 2 hakemler lehine karar verdi. Görevlerine son verilen bütün isimler haklarını geri kazandı. Şimdi MHK'nın istifa edip etmeyeceği merak konusu.

ÖMER FARUK ÜNAL

Türk futbol kamuoyu MHK'nın 8 Mart'taki kararıyla sarsılmıştı. Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi isimlerin bulunduğu 13 Süper Lig hakeminin görevine son verilmişti. Tahkim yolu açık olan kararda toplam 21 hakem ve gözlemci itiraz süresinin son gününde dilekçelerini verdiler ve dün Perili Köşk'te MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da hazır bulunduğu toplantıda savunmalarını yaptılar. Hakemleri ve Gündoğdu'yu dinleyen kurul 5’e 2 çoğunlukla hakemlere yapılan uygulamayı haksız buldu.

YÜZLERİNE BAKAMADI

Tahkim açıklamasında, MHK'nın kararının onaylanmasına dair TFF Yönetim Kurulu hükmünün kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini duyurdu. Tutanakları en son imzalayan Ferhat Gündoğdu'nun karar sonrası hakemlerin yüzüne bakamadığı ve 'hayırlısı olsun' diyerek aceleyle toplantı salonundan ayrıldığı öğrenildi. Yaptıkları savunmayla kurulu ikna eden hakem ve gözlemciler bütün haklarını geri kazandı. Şimdi merak konusu olan futbol tabiriyle golü yiyen MHK'nın istifa edip etmeyeceği. Bu kararla TFF de yara aldı.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...