Stefan Kuntz: A Milli Takım'a yogayı getireceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
Stefan Kuntz: A Milli Takım'a yogayı getireceğiz

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr / İHA

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Faroe Adaları maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Alman çalıştırıcının yapacağı yenilikler arasında yoga fikri dikkat çekici...

A Milli Takım futbolcuları bundan sonra yoga yapacak... Teknik direktör Stefan Kuntz, "Milli takıma yogayı getireceğiz. Avrupalı çocuklar 13-14 yaşından beri spor psikolojisi ya da mental anlamda eğitim görüyorlar. Bu konular en az taktiksel konular kadar önemli. PSG, Real Madrid'e daha kötü taktiğe sahip olduğu için değil daha kötü bir psikolojiye sahip olduğu için yenildi" dedi.

YOGA ZİHİNSEL SAĞLIĞA YARARLI

Alman çalıştırıcı yoga fikrini "Beni, Türk Milli Takımı'nı başka bir yola sokmam için getirdiler. Yoganın sağladığı zihinsel yardım da bu yolun bir parçası. Bir de gevşetme yogası var. Kasları gevşetiyor." sözleriyle savundu.

Stefan Kuntz: A Milli Takım'a yogayı getireceğiz

A MİLLİ TAKIMDA SON DURUM

Milli takımın son durumu ile ilgili bilgiler veren Kuntz, şunları söyledi:

“Şu anda 2024 Avrupa Şampiyonası sayfasını açmış durumdayız. Önümüzde 4 tane arka arkaya oynanacak maçımız var. Tüm maçları kazanma hedefimizi, konsantrasyonla odaklanıp yaklaşacağız. Bizi karmaşık bir süreç bekliyor. Bu süreç içerisinde de Uluslar Ligi sürecinde Avrupa Kupası’na katılmak mümkün oluyor. Uzun bir sezonun ardından oyuncularımızın adapte olması kolay olmayacak. Avrupa’da şu anda maçlara çıkmak zorunda olan oyuncular, ülkelerinin en iyi oyuncuları. Tatil yapmak için yeterince vaktimiz olacak. Kasım’da 4 hafta bir tatilimiz var, Dünya Kupası sırasında. Biz de bu fikirle maçlara hazırlanacağız."

BURAK YILMAZ SONRASI DÖNEM

"Yusuf, Abdülkadir, Ersin, Abdülkerim ve Umut Bozok... Bunlar sakat listesinde bulunuyor. Bunun dışında Ferdi aramıza katıldı. Kendisiyle birlikte çalışacağımız için memnuniyet duyuyorum. Burak Yılmaz milli takımı bıraktıktan sonra yeni bir hiyerarşi kazandı takımımız. Hakan ve Enes Ünal gibi oyuncuların burada olması ve kampımızın birinci gününden itibaren bu fırsattan faydalanıp yeni takım inşa etme ruhunu kullanmalılar. Bu 4 maçı hem başarılı hem de 2024 eleme turları için, yeni nitelikler kazanmak için kullanacağız. Bazı mevkilerde çok iyi olduğunu gördüğümüz oyuncular vardı. Önümüzdeki 4 maç için daha genç oyunculara, potansiyellerine bakacağız."

Stefan Kuntz: A Milli Takım'a yogayı getireceğiz

TİAGO ÇUKUR'U KEŞFETTİ

"Kasımpaşalı Eren var. Serhat, Doğan ve Tiago Çukur var. Çukur, 21 yaş altı takım antrenörünün söylediğine göre en hızlı ilerlemeyi o kaydetmiş. Watford ile onun potansiyelini görüştüm. Sportif direktör ve antrenörler, Watford’da onu bu maçlar için takımlarına dahil etmenin mantıklı olduğunu düşündüler. Bu bizi bekleyen 4 maç içerisine Tiago’yu dahil etmek onu zorlamayacaktır. Salih Özcan da bir başarı hikayesi. İtalya maçında aramızdaydı. Birkaç gün önce Dortmund ile sözleşme imzaladı. Almanya’da Schalke’yi ziyaret ettim ve Mehmetcan Aydın’ın durumunu görüştüm. Kendisi sakatlık geçirdiği için milli takıma katılamadı, teşekkür etti."

"Zeki Amdouni ile iletişime geçtik. Kendisi İsviçre 21 Yaş Altı Milli Takım defterini kapatmak istediğini ifade etti. Ancak A Milli Takım antrenörü, İsviçre Milli Takımı’na davet etti. Bir de Turgay Gemicibaşı var, onu da izlemeye devam edeceğiz. Yunus Akgün’ü Kasımpaşa maçında izledim. Her pozisyonda, her sahnede topu istediğini ve vazgeçmediğini gösteren tek oyuncuydu. Galatasaray maçında golü attıktan sonra gösterdiği saygı dolu sevinç gösterisi..."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...