Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bir dönem Galatasaray forması giyen ve 2022 yılında hayatını kaybeden Ahmet Çalık, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Bir çok futbolsever Ahmet Çalık ve ölümüyle ilgili detayları araştırıyor. Peki, Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü?

Galatasaray ve Gençlerbirliği'ndeki performansıyla A Milli Futbol takımına çağrılan ve stoper mevkiinde oynayan Ahmet Çalık, ölümüyle spor dünyasını yasa boğmuştu. Vefatının 2. yılında unutulmayan Ahmet Çalık ile ilgili birçok kulüp ve futbolsever paylaşımda bulunurken, ölümüyle ilgili birçok detay araştırılmakta. Futbolseverler Ahmet Çalık ile ilgili en çok Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü? sorularını araştırmakta.

AHMET ÇALIK KİMDİR?

26 Şubat 1994 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Yılmaz Çalık, stoper mevkiinde oynamış Türk millî futbolcudur. Ahmet Çalık,11 Ocak 2022'de Ankara'da hayatını kaybetmiştir.

Galatasaray

2016-17 sezonu ara transfer döneminde, 13 Ocak 2017 tarihinde Galatasaray'a transfer oldu. İlk kez Galatasaray formasını 17 Ocak tarihinde Elazığspor ile yapılan Türkiye Kupası mücadelesinde giydi. Galatasaray'da 3,5 sezon geçiren Çalık, 56 maçta oynadı ve 3 gol attı. 3 Ekim 2020 tarihinde Galatasaray ile olan sözleşmesini feshetti.

Konyaspor

4 Ekim 2020 tarihinde Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Çalık, vefatına kadar Konyaspor'da 51 maçta oynadı ve 1 gol ile 1 asist yaptı.

Millî takım kariyeri

17 yaş altı millî takımdan itibaren sıklıkla millî takımlara çağrılan Ahmet, 3 kez Türkiye U-16, 14 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18 16 kez Türkiye U-19 ve 6 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 45 kez millî formayı giymiştir ve bu müsabakalarda 5 gol kaydetmiştir.

17 yaş altı millî takımla 2010 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılan Ahmet'in de yer aldığı Türkiye, yarı finalde İspanya tarafından elendi. 20 yaş altı millî takımla 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılan Ahmet, Son 16'ya kalma başarısını yakaladı. Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımı formasını da ilk kez 2009 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleri kapsamındaki Malta U-21 maçında giydi. Türkiye millî futbol takımı formasını da ilk kez 17 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi.

Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü?

AHMET ÇALIK NEDEN ÖLDÜ?

11 Ocak 2022 tarihi saat 09.05'te Ankara-Niğde güzergahında geçirdiği trafik kazası sonucu öldü. Cenazesi, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Sungur Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

KONYASPOR AHMET ÇALIK'IN FORMA NUMARASINI EMEKLİ ETTİ!

Hayatını kaybettikten sonra Konyaspor tarafından futbolcusu Ahmet Çalık'ın 6 numaralı formasını emekli edildi.

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...