Balayı çabuk bitti! Santos'un Beşiktaş'ı düşme hattındaki Pendik önünde bozguna uğradı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Balayı çabuk bitti! Santos'un Beşiktaş'ı düşme hattındaki Pendik önünde bozguna uğradı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Umut Nayir, Halil Akbunar, Mame Thiam, Nuno Sequeira’nın golleri Kartal’a şoku yaşattı. Süper Lig’de çıktığı ilk karşılaşmada Karagümrük’e, kupada Eyüpspor’a fark atan Portekizli çalıştırıcı üçüncü resmî maçında ilk yenilgisini tattı

MURAD TAMER'İN HABERİ - Fernando Santos’la ikide iki yapan Beşiktaş, yeni hocasıyla ağır bir mağlubiyet yaşadı. Siyah beyazlılar yine eksiklerle dolu şekilde sahaya çıkarken, orta alanda Tayfur Bingöl’ün tercih edilmesi dikkati çekti. Demir Ege’nin de henüz fizik olarak yeterli durumda olmaması sebebiyle sahanın en kritik bölgesinde Beşiktaş kırılgan kaldı. Umut Nayir’in erken gelen golüyle de Kartal’ın işi daha da zorlaştı.

GHEZZAL HAMLESİ

Thiam, Umut, Halil üçlüsüyle sürekli gol tehdidi oluşturan Pendikspor, Beşiktaş’ın risk alarak hücum etmesine izin vermedi. İkinci yarıda Ghezzal oyuna girip Demir Ege çıktı. Bu değişiklikle Gedson 6, Ghezzal 10 numara bölgesine geçti. Oyunda bir değişiklik olmayınca 65’te Rebic ve Muleka girdi. İki oyuncunun işbirliğiyle gelen gol, az farkla ofsayta takıldı. Beşiktaş savunması birden dökülmeye başladı. 

TAÇTAN GOL

Taç atışıyla başlayan atakta Halil Akbunar farkı ikiye çıkardı. Zaynutdinov’un acemice müdahalesinin ardından Thiam skoru 3-0 yaptı. Hatalar bitmek bilmedi. Kaleye 40 metre mesafeden yerden yapılan orta siyah beyazlıların ağlarına gitti. Beşiktaş bu sezon yaşadığı kara gecelere bir yenisini daha eklerken, Pendikspor sekiz maç sonra kazanarak düşme hattından kurtulma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. 

YİNE GOLÜNÜ ATTI

Pendikspor’un Fenerbahçe’den kiraladığı Umut Nayir, yeni takımında parlıyor. Millî futbolcu, hafta içinde Antalyaspor’la oynanan kupa maçında yeni takımıyla ilk defa sahaya çıkıp bir de gol atmıştı. Beşiktaş ağlarını da sarsan Nayir, ikide iki yapmış oldu. 

SALİH UÇAN DA YOK

Beşiktaş’ta altı oyuncu Pendikspor maçına altı oyuncusundan mahrum çıktı. Afrika Kupası’nda bulunan Amartey, Masuaku ve Colley’in yanı sıra son idmanda sakatlanan Salih Uçan da kadroda yer almadı. Amir ve Chamberlain ise sezonu kapatmıştı.

Beşiktaş, Kasım  2021’den  (Giresunspor)  bu yana  Süper Lig’e  o sezon  yükselen bir  takıma rakip  olduğu bir maçta  ilk kez dört  gol yedi.

Süper Lig kariyerinde ceza  sahası dışından ilk golünü  Beşiktaş ağlarına gönderen  Umut Nayir (123 maç),  bu sezon siyah beyazlıların  yediği en erken lig golünü  kaydetti (03:36). 

LA LİGA’DAN STOPER GELİYOR

Stoper arayan Beşiktaş’ın gündemine Valencia’da forma giyen Cenk Özkacar girdi. EURO 2024’de forma giymek için daha fazla süre alacağı bir takıma gitmek 24 yaşındaki oyuncu da Kartal’a sıcak bakıyor. İki kulüp arasında yarın bir görüşme gerçekleşecek. 

YENİDEN SİVASSPOR’DA

Beşiktaş’ta fazla forma şansı bulamayan Kerem Atakan Kesgin, Sivasspor’a kiralandı. Geçen sezon başında Beşiktaş’ın 1,4 milyon avro karşılığında renkleri bağladığı 23 yaşındaki oyuncu, ara transfer döneminde Karagümrük’e kiralanmıştı. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...