Barış Alper direği yıktı geçti! Galatasaray geriye düştüğü maçta Gaziantep FK'yı devirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Barış Alper direği yıktı geçti! Galatasaray geriye düştüğü maçta Gaziantep FK'yı devirdi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Konuk ekip 29’da Arda Kızıldağ’ın kafa golüyle öne geçti. Smudica’nın takımı sonrasında savunmaya âdeta otobüs çekti. Sağlı sollu yüklenen sarı kırmızılılarda Zaha 72’de tabelayı eşitledi, Barış Alper 89’da, müthiş volesiyle üç puanı getiren isim oldu…

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile baş başa kalan Galatasaray bu sezon iç sahadaki galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. İlk beş maçta sıfır çektikten sonra ikinci Sumudica dönemini yaşayan Gaziantep FK karşısında çok sayıda gol pozisyonuna giren sarı kırmızılı takım, 1-0 geriye düştüğü ve dört defa direğe takıldığı maçta üç puana Zaha ve Barış Alper Yılmaz’ın golleriyle uzanıp, zirve ortaklığını sürdürdü.

İKİNCİ YARI TEK KALE

Karşılaşmada gol perdesi 29. dakikada açılırken, Djilobodji’nin sol kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren bir diğer stoper Arda Kızıldağ kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. 41’de Kerem Demirbay’ın ceza yayının hemen gerisinden çıkardığı serbest vuruşta top direkten döndü ve ilk 45 dakika konuk takımın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarının başlamasıyla birlikte oyunu tek taraflı bir hale çeviren Galatasaray, aradığı golleri de bu bölümde buldu.

SICAĞA KAR DAYANMADI

Sumudica’nın takımının etkili bir kontra atak tehdidinin olmaması nedeniyle savunmasında herhangi bir problem yaşamayan Okan Buruk, 71’de yaptığı değişikliklerle Barış Alper’i sol beke gönderirken, Tete ve Halil’i oyuna aldı. Bu değişikliğin hemen ardından Halil pasını iyi değerlendiren Zaha, 72’de skoru dengeledi. 89’da İcardi’nin savunmadan seken şutunu yere inmeden tamamlayan Barış Alper, takımının şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız dönmesini sağladı: 2-1.

ZAHA: FARK OLUŞTURDUK

Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Wilfried Zaha, “Maçın ilerleyen dakikalarında üstünlük kurduk. Hızlı oynamaya başladıktan sonra fark oluşturduk. Gol attığım için de mutluyum. Taraftarımızın sevgisi beni çok mutlu ediyor. Sonunda şampiyonluk istiyoruz” sözlerini kullandı.

BARIŞ: DİREKLER ENGELLİYOR

Müthiş bir gol atan Barış Alper Yılmaz, “Golüm mutlu etti ama daha önemli kazanmaktı. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok fazla direkten dönen topumuz var. Taraftarımıza teşekkür ederiz, onların harika desteği vardı” açıklamasını yaptı.

OKAN BURUK: REKOR CAMİANIN HAKKI

Dört direk saydım meğer beşmiş!

Maçı değerlendiren G.Saray Teknik Direktörü, “Kazanmak zorundayız. Kendi sahamızda ilk amacımız bu. Bunun için çok fazla çaba harcıyoruz. Bu maçta da böyle oldu. Sonunda kazandık” derken kırdığı rekor için de, “Rekoru camiayla birlikte kırıyoruz. Asıl önemlisi şampiyonluk” sözlerini kullandı. Hoca, “Galatasaray tarihinde en çok ceza sahasına girilen maçmış. Dört direk gördüm, bir tane daha var diyorlar” şeklinde konuştu.

ACİL DURUM ÇAĞRISI

Bana iki bek lazım 

Okan Hoca, “Acele bir sağ bek, bir sol bek istiyorum. Başkanımızla da konuştuk. Erden bey zaten uğraşıyor. Yönetimimiz bize destek veriyor. Cuma gününe kadar hızlı bir şekilde bir sağ bek, bir sol bek transferi yapmamız gerekiyor” dedi.

ÜST ÜSTE 15 İÇ SAHA GALİBİYETİ ALAN İLK TÜRK TEKNİK ADAM

Okan Buruk efsane oldu

G.Saray’da başarıdan başarıya koşan teknik direktör Okan Buruk, kariyerinde çok önemli bir unvanın daha sahibi oldu. Galatasaray, Gaziantep karşısında sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılırken, Okan Hoca, Süper Lig’de iç sahada üst üste 15 galibiyet alan ilk Türk teknik direktör oldu. Sarı kırmızılı kulüp yaptığı paylaşımla hocayı tebrik etti.

SOL BEK ÇOK YAKIN

Fransız basını Galatasaray’ın, Lyon’un kadroda düşünmediği Arjantinli sol bek Nicolas Tagliafico ile ilgilendiğini duyurdu. Le Parisien kulüpler arasında görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ve transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu duyurdu.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...