Beşiktaş ağırladığı Konyaspor’u eli boş gönderdi! Ses var, görüntü yok!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beşiktaş ağırladığı Konyaspor’u eli boş gönderdi! Ses var, görüntü yok!

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beşiktaş bugün Konyaspor karşısında oynadığı oyunla şaşırttı. Maçta Konyaspor oyun üstünlüğünü sağlasa da defansif oyun anlayışıyla Beşiktaş, Semih ve Cenk Tosun'un golleriyle maçı kazandı.

MURAD TAMER'İN HABERİ - Siyah beyazlılar defansif anlayışıyla şaşırttı. Maç sonunda topla oynama yüzdesinde Konyaspor üstündü (53-47). Semih takımını öne taşırken Cenk Tosun son sözü söyledi.

HIZLICA 90 DAKİKA

  • Semih Kılıçsoy kaçırdığı golden hemen sonra fileleri havalandırmayı başardı.
  • Gedson Fernandes’in formsuzluğu ve etkisizliği dünkü maçta da devam etti.
  • Kaan Numanoğlu düdüğünü çok sık kullandı, oyunun temposunu düşürdü.
  • Beşiktaş’ın sol beki Arthur Masuaku 56 günün ardından ilk on birde şans buldu.

DEFANSİF ANLAYIŞ

Beşiktaş yeni transferleriyle ilk defa seyircisinin karşısına çıktı. Sakatlıkların düzelmesi, Aboubakar’ın da dönmesiyle bu sezon birçok defa olduğu gibi yeni bir sayfa açan siyah beyazlıların oyununda ise yine fark yoktu. Son beş maçta geride bekleyen ve sadece iki gol atabilen Beşiktaş, yine kontratak futbolunu tercih etti. İlk 15 dakikada Konyaspor yüzde 70 topla oynama oranına ulaştı.

Beşiktaş ağırladığı Konyaspor’u eli boş gönderdi! Ses var, görüntü yok!

SEMİH FARKI

Beşiktaşlı oyuncular 30. dakikadan sonra kendi statlarında oynadıklarını hatırladı. Rakip yarı sahada gözükmeye başlayan siyah beyazlılar yine de pozisyona girmeyi beceremedi. İkinci yarının başında Semih Kılıçsoy çok net kaçırdığı fırsatın hemen ardından fileleri havalandırdı. Muçi’nin sık sık kaleyi yoklamasının Beşiktaş’ın yeni kozlarından biri olacağı anlaşıldı.

SANTOS’UN ŞANSI

Arnavut yıldızın şutu kaleciden dönünce Tosun Paşa tamamladı: 2-0. Fernando Santos’un savunmayı ön planda tutan oyun anlayışı sebebiyle puan kaybı riski yüksekti. Hücumda yine organize olamayan bir Beşiktaş vardı. Trabzonspor maçında olduğu gibi bireysel performanslar Portekizli çalıştırıcının imdadına yetişti.

Beşiktaş ağırladığı Konyaspor’u eli boş gönderdi! Ses var, görüntü yok!

ABOUBAKAR YUHALANDI

Beşiktaş’ın aralık ayında Fenerbahçe ile oynadığı derbi sonrası kadro dışı bırakılan Aboubakar yaklaşık 2,5 aylık aranın ardından Konyaspor maçına yedek kulübesinde başladı. Fakat siyah beyazlı taraftarlar yıldız oyuncuya tepkiliydi.

Beşiktaş ağırladığı Konyaspor’u eli boş gönderdi! Ses var, görüntü yok!

TRİBÜNE ÇAĞRILMADI

Tribünler Kamerunlu oyuncuyu maç öncesi ısınma esnasında tribünlere çağırmadı. Dakikalar 80’i gösterdiğinde oyuna giren Aboubakar taraftarlarca yuhalandı. Oyuna giren bir başka isim Ghezzal de tribünlerden protesto edildi.

TARAFTARLA BULUŞTU ERNEST MUÇİ GÖZ DOLDURDU

Beşiktaş’ın yeni transferlerinden Ernest Muçi dün ilk defa Dolmabahçe’de sahne aldı. Taraftarların ilgi gösterdiği futbolcu futboluyla beğeni toplarken ikinci golün de hazırlayıcısıydı. Muçi oyundan çıkarken tribünlerden alkış aldı.

WORRALL YEDEK AL-MUSRATİ İLK 11’DE

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Al-Musrati’ye ilk defa 11’de forma şansı verdi. Kayserispor maçında sağ kanatta oynayan Muçi ise 10 numara bölgesinde görev yaparken, diğer transferlerden Worrall yedek kulübesinde bekledi.

FERNANDO SANTOS DEFANSİF FUTBOL İÇİN KONUŞTU 

Beşiktaş’ın maçın ilk üçte birlik dilimindeki geriye yaslanan defansif futbolu tepki aldı. Bunu değerlendiren teknik direktör Fernando Santos, “İlk 25 dakikadaki oyun bir daha olmayacak. Agresif değildik. Bu konsantrasyonla ilgili. Devre arasında oyuncuları uyardım. İlerde basmaya başladık” derken, “Rakibimizi kalemize yaklaştırmadık, hak
ettiğimiz bir galibiyet oldu. Doğru yaptıklarımızı geliştirmek zorundayız” sözlerini kullandı.

YÖNETİM ACIMADI EMİRHAN GÖNDERİLDİ

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Emirhan Delibaş’ın, çöpçatanlık uygulamalarında, üzerinde Beşiktaş ürünlerinin bulunduğu fotoğraflar ortaya çıktı. Siyah beyazlı yönetim bu gelişme üzerine 21 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

REBİC KADRODA YOK

Beşiktaş’ın sezon başında Milan’dan büyük umutla transfer ettiği Ante Rebic dünkü maçın kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Fernando Santos, herhangi bir sakatlıkları veya cezaları bulunmayan Tayyip Talha Sanuç ve Umut Meraş’ı da kadroya dahil etmedi.

ŞAMPİYONA PLAKET

Beşiktaş Kulübü İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Zeybek dünkü maç öncesi Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 72 kiloda altın madalya kazanan Nesrin Baş’a plaket verdi.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...