Cüneyt Çakır: Hayallerimi gerçekleştirdim

- Güncelleme:
Cüneyt Çakır: Hayallerimi gerçekleştirdim

SPOR Haberleri

A Millî Takım’ın Çekya ile G.Antep’te oynayacağı maçta jübilesini yapacak olan Çakır “En büyük hayalim Dünya Kupası’nda maç yönetmekti. Bunu başardım. Hakem jübilesi dünyada görülmemiş bir şey. Bu da bana nasip oldu” dedi.

Faal hakemlik kariyerine Gaziantep’te oynanacak olan Türkiye-Çekya maçında nokta koyacak olan Cüneyt Çakır, duygularını anlattı. TRT Spor’a yaptığı açıklamada “Hüzünlüyüm çünkü son defa sahaya çıkacağım” diyen Çakır “Bütün hayallerini gerçekleştirmiş bir hakem olarak, bunun mutluluğu ile son defa sahaya çıkacağım. Hakemliğe adım atarken en büyük hayalim Dünya Kupası’nda maç yönetmekti. Ne mutlu ki, hedeflerimi, hayallerimi gerçekleştirdim. Her mesleğin bir sonu var. Benim için son kez sahaya çıkma günü olacak” ifadelerini kullandı. 

İKİ KATI FAZLA ÇALIŞTIM

Başarılı olmak için çok çalıştığını dile getiren tecrübeli hakem, “UEFA’da hakemlerin kategorileri vardı. Dört hakem kategorisinden biz en altta başlarken; İngilizler, Almanlar, İtalyanlar vs. ikinci kategoriden başlardı. Ben onları yakalamak için hep iki kat fazla çalıştım. Bir derbi maçı yönetmek, sizi UEFA’da ve FIFA’da yöneteceğiniz zorlu maçlara hazırlıyor. Hakem jübilesi, belki de dünyada eşi benzeri olmamış bir şey. Bu da bana nasip oldu. Sadece benim için değil, Türk hakemliği için de çok gurur verici bir gün olacak” diye konuştu. 

O FİNAL UNUTULMAZ

Cüneyt Çakır, millî takımın maçında jübile yapmasını sağlayan TFF’ye teşekkür ederken “Bu, bütün dünyaya örnek olacak bir uygulama olabilir” derken 2015’te Şampiyonlar Ligi’ndeki Barcelona-Juventus finalini ‘en unutulmaz maçı’ olarak niteledi. Berlin’deki finalde Barcelona, Juventus’u 3-1 mağlup ederek kupayı kazanmıştı.

CÜNEYT ÇAKIR'IN KARİYERİ

Cüneyt Çakır’ın FIFA hakemi olduğu 2006 yılından bu yana dünyanın en önemli müsabakalarında maç yönetti. İşte Çakır’ın kariyerinden kesitler: 

> Dünya Kupası:
- 2018 FIFA Dünya Kupası 2 maç ve Yarı Final  
- 2014 FIFA Dünya Kupası 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası’nda ilk Türk hakemi ve Yarı Final yöneten ilk hakem

> Avrupa Şampiyonası:
- EURO 2020 3 maç
- EURO 2016 3 maç
- EURO 2012 2 maç ve Yarı Final Finalin Dördüncü Hakemi

> Olimpiyat Oyunları:
- Rio Olimpiyatları 2016 çeyrek final 44 yıl aradan sonra olimpiyatlarda görev alan ilk Türk hakemi

> Şampiyonlar Ligi:
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2019 Yarı Final
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2018 Yarı Final
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2017 Yarı Final
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2016 Yarı Final
- Şampiyonlar Ligi Finali 2015 Final  yöneten ilk Türk hakem
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2015 Yarı Final
- UEFA Şampiyonlar Ligi 2012 Yarı Final

> Avrupa Ligi:
- UEFA Avrupa Ligi 2014 Yarı Final
- UEFA Avrupa Ligi 2010 Yarı Final

> Dünya Kulüpler Şampiyonası:
- FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012 Final

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...