Cüneyt Çakır'a görülmemiş jübile! TFF ve UEFA, emeklilik kararı alan elit hakeme büyük bir jest yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cüneyt Çakır'a görülmemiş jübile! TFF ve UEFA, emeklilik kararı alan elit hakeme büyük bir jest yaptı

SPOR Haberleri

Gaziantep'teki milli maçı 5 dakikalığına Cüneyt Çakır yönetecek. Böylece, Türk futbolunda bir hakeme uluslararası bir maçta UEFA'nın töleransıyla jübile yaptırılmış olacak. Türkiye'nin en kariyerli hakemi olan Çakır, Gaziantep'te son kez sahaya çıkıyor.

UEFA'dan gerekli izinler alındı, hakemliği bırakan Cüneyt Çakır, Türkiye - Çekya özel maçının ilk 5 dakikasını yöneterek yeşil sahalara jübileyle veda etmiş olacak.

TFF Başkan Mehmet Büyükekşi kısa süre önce Cüneyt Çakır'la ilgili, "Ona 'sana jübile yapacağım.' diye söz vermiştim. O konuda UEFA'dan izin geldi. 16 Kasım'da İskoçya ile Diyarbakır'da ve 19 Kasım'da Çekya ile Gaziantep'te milli maçımız var. Gaziantep'teki milli maçı, 5 dakikalığına Cüneyt Çakır yönetecek. Maçı yönettikten sonra ona bir plaket takdim edeceğim. İlk defa Türkiye'de bir hakem, bu şekilde uğurlanacak. Yurt dışında da görevler almak istiyor, ona destek olacağız. Hakemlerimizle düdük astırarak görev bıraktırarak değil, onlara yakışır şekilde vedalaşmamız lazım" demişti.

Cüneyt Çakır'a görülmemiş jübile! TFF ve UEFA, emeklilik kararı alan elit hakeme büyük bir jest yaptı

DÜDÜĞÜNÜ GENÇLERE TESLİM ETTİ

Gaziantep’te oynanacak olan Türkiye-Çekya maçında jübile yapacak olan Türk futbolunun başarılı hakemlerinden Cüneyt Çakır, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarından yararlanan çocuklarla buluştu. Cüneyt Çakır, Büyükşehir Belediyesi Hasan Doğan Futbol Sahası ve Hasan Celal Güzel Futbol Sahası’nda eğitim gören 12 yaş grubu çocukların gösteri maçının başlama düdüğünü çaldıktan sonra düdüğünü genç kadın hakeme bıraktı.

Hasan Doğan Futbol Sahası’nda yapılan etkinlikte Şampiyonlar Ligi resmi müziği ile sahaya çıkan takımlar, Cüneyt Çakır için “Cüneyt Çakır Hocamız Gazi Şehrimize Hoş Geldiniz” yazılı pankartlar taşıdı.

Oyuncular devamında Cüneyt Çakır ve protokolle hatıra fotoğrafı çektirdi. Maçın onuncu dakikasında ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, hakem Cüneyt Çakır’a plaket takdim etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...