'En karakterli milli takım' dedi, eski defterleri açtı: Kampta silah çekenleri de biliyoruz
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek, Dünya Kupası bileti aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamayla gündem oldu. Hacıosmanoğlu, "Prim kavgası yapanları, grup olup hocasıyla kavga edenleri, kampta otel odalarında birbirlerine silah çekenleri biliyoruz. Bugün takımda herkes birbirini seviyor" dedi.
- Hacıosmanoğlu, milli takımın 'tarihin en karakterli, en yetenekli kadrosu' olduğunu belirterek, kendisinin politik konuşmadığını ifade etti.
- Prim kavgası yapan ve gruplaşma yaşayan eski milli takımlarla bugünkü milli takımı karşılaştırarak, bugünkü oyuncuların birbirini sevdiğini ve tek amaçlarının milleti sevindirmek olduğunu söyledi.
- Hacıosmanoğlu, Dünya Kupası'nı kazanıp Türkiye'ye döneceklerine inandığını dile getirdi.
- TFF Başkanı, kızı Ela'nın maç bitene kadar dua ettiğini ve bu zaferin mimarlarından biri olduğunu vurguladı.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fadil Vokrri Stadyumu'nda 1-0 kazanarak 2026 Dünya Kupası'na katılım hakkı kazandığımız Kosova maçının ardından açıklamalarda bulundu.
"TARİHİN EN KARAKTERLİ KADROSU"
Kızı Ela'nın kendisine söylediği sözü hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Ben hep söyledim, kızımın temiz kalbine inanıyorum diye. Kongreye 12 gün kala, 'Baba git, futbolun patronu ol. Dünya şampiyonu olalım' dedi. Çocuklar her şeyi hak ediyor. Benim sözlerimi insanlar yanlış anlıyor. Politik konuşmuyorum. Ben sokaktan geliyorum. İnsanların anlayacağı dilden konuşuyorum. ‘Tarihin en karakterli, en yetenekli kadrosu’ derken kimseye 'karaktersiz' demiyorum. Bunlar abilerinin izinden gidiyor. Bunların abileri Avrupa Şampiyonası’nda, Dünya Kupası'nda bu aziz millete çok büyük sevinçler yaşattı" ifadelerini kullandı.
Dünya bizi konuşuyor: Türkiye futbolun en büyük sahnesine geri döndü
"KUPAYI ALIP DÖNECEĞİZ"
Kendisiyle ilgili eleştiriler hakkında konuşan TFF Başkanı, "Ben bu milletin içinden geliyorum. Prim kavgası yapanları, grup olup hocasıyla kavga edenleri, kampta otel odalarında birbirlerine silah çekenleri biliyoruz. Bugün milli takıma baktığınız zaman herkes birbirini seviyor. Herkes birbiriyle arkadaş. Şunu biliyorlar ki abilerinin izinden giderek bu aziz milleti sevindirmek tek amaçları. '2 maçta bize yakışan futbolu oynadık' diyemeyiz. Hocam da bugün aynı şeyi söyledi. Bu maçlar tek maçlar, önemli olan yarım gol farkla da olsa kazanmak. Ben şuna inanıyorum ki ABD’ye gideceğiz, Allah nasip edecek, oradan da kupayı alıp Türkiye’ye geleceğiz" sözlerini sarf etti.
"KIZIM MAÇ BİTENE KADAR DUA ETTİ"
Kızı Ela'nın maç sonuna kadar dua ettiğini vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu işin mimarı o. Orada dua ediyor. Şimdi yanıma geldi, gözleri yaşlı. ‘Baba, maç bitene kadar dua ettim’ diyor. Sahada da dua ediyordu. Bunlar melekler. Onların temiz kalbine inanacaksın. Ben de inanıyorum, Allah nasip edecek bize" diyerek sözlerini tamamladı.
