Fenerbahçe sıkıştığında Cengiz Ünder sahne alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fenerbahçe sıkıştığında Cengiz Ünder sahne alıyor

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı lacivertliler, millî yıldızın gol attığı ya da asist yaptığı bütün maçlardan galibiyetle ayrıldı. 2024’te 7 defa ağları havalandıran Cengiz, bu süreçte Süper Lig’in en golcü ismi oldu ve kariyer rekoru kırdı.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Sakatlıktan fırtına gibi döndü Cengiz Ünder. Kariyer rekoru kıran İrfan Can Kahveci’yi kesmesi zor görünen millî yıldız, eleştirilere rekorlar kırarak, jeneriklik goller atarak cevap verdi. Fenerbahçe formasıyla çıktığı 22 maçta 8 gol, 3 asistlik skor katkısı sağlayan Cengiz, oynadığı süre göz önüne alındığında en verimli isimlerden biri. 755 dakika sahada kalan Cengiz, 68,63 dakikada bir skor katkısı sağlarken, gol attığı dört maçta perdeyi açan isim oldu.

KENDİSİYLE YARIŞIYOR

Fenerbahçe Cengiz Ünder’in gol attığı ya da asist yaptığı bütün maçlardan galibiyetle ayrılırken, millî yıldız 7 defa ağları havalandırarak 2024 takvim yılında Süper Lig’in en skorer ismi oldu. 2021-22’de Marsilya formasıyla 32 maçta 10 gol, 3 asistle kariyer rekoru kıran Cengiz, kendini aşmaya çok yakın. Sarı lacivertlilerin en pahalı transferi olarak eleştirildiği dönemde sahaya odaklanan Cengiz, “Sahada konuşurum” derken tamamen şampiyonluğa motive olduğunu söyledi.

EMRE AMADE

Dzeko’nun arkasında bekleyen Michy Batshuayi, kulübeden kariyer rekoruna koşuyor. En parlak dönemini 2013-14’te 49 maçta 25 golle yaşayan Belçikalı, bu sezon 28 maça 15 gol sığdırdı. 15 gol, 3 asistle 61,5 dakikada bir skor katkısı sağlayarak takımın en verimlisi olan Batsman, yedek kalmayı dert etmeden işini yapıyor.

ONSUZ TEMPOSUZ

F.Bahçe, Fred’i arıyor. Sarı lacivertliler, Samsun maçında sakatlanan sambacının yokluğunda üç maçlık galibiyet serisi yakalasa da oyun ritminde aksamanın önüne geçemiyor. Ne Krunic ne İsmail, Fred’in takıma verdiği enerjiyi, bloklar arasında kurduğu bağı sağlayamıyor. Tedavisine devam edilen sambacının en az üç hafta daha takımdan ayrı kalacağı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...