Fener'e çetin ceviz! Sarı-Lacivertliler, Belçika'da tozu dumana katan Union SG ile eşleşti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fener'e çetin ceviz! Sarı-Lacivertliler, Belçika'da tozu dumana katan Union SG ile eşleşti

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Konferans Lig’nde mücadele eden sarı lacivertliler, son 16 turunda Union Sant-Gilloise le kozlarını paylaşacak. Aynı renkte iki takımın bir ortak özelliği de yüksek gol oranları…

EMİN ULUÇ HABERİ-

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’ndeki rakibi Belçika’dan Union Saint-Gilloise oldu. Çeyrek final yolundaki ilk maç 7 Mart’ta Belçika’da rövanş ise 14 Mart’ta Kadıköy’de oynanacak.

En yakın takipçisi Anderlecht’in 8 puan önünde olan Belçika’nın sarı lacivertli lideri, Avrupa Ligi’nden elenerek geldiği Konferans Ligi’nde Alman ekibi Eintracht Frankfurt’u 2-2 ve 1-2’yle saf dışı bırakarak Fenerbahçe’ye rakip oldu. Kendi liginde 20 haftadır yenilmeyen Union Saint-Gilloise, Son maçında Liverpool’u 2-1 mağlup etmesine rağmen Avrupa Ligi’nde tutunamamıştı.

ŞAMPİYONLUĞA HASRET

Bu sezon attığı 57 golle Belçika’nın en skorer takımı olan Union Saint-Gilloise, Avrupa’daki 10 maçında ise 12 gol kaydetti. Tarihinde 11 Belçika şampiyonluğu, iki de Belçika Kupası olan sarı lacivertliler, 1934-35’te yaşadığı son zaferin ardından şampiyonluğa çok yakın.

Belçika ekibi, kadrosunda 12 farklı ülkeden oyuncu barındırırken bu isimlerin sekizi millî takımlarında forma giyiyor. Eintracht’ı elemesi sürpriz olarak kabul edilen Union Saint-Gilloise’in yıldızı aynı zamanda takımın en pahalı ismi olan 10 milyon avroluk Cezayirli forvet Mohamed Amoura.

Fener'e çetin ceviz, Avrupa'da tek kalan Fenerbahçe, Belçika'da tozu dumana atan Union SG ile eşleşti - 1. Resim

ÇETİNKAYA UYARISI

Fenerbahçe’nin eski idari menajeri, Belçika ekibi Westerlo’nun ikinci başkanı Hasan Çetinkaya’dan Union Saint-Gilloise uyarısı geldi. Çetinkaya, “Fenerbahçe seviyesinde değiller” dese de, “Belçika’da son üç yılın flaş takımı. Amoura ve Puertas gibi çok etkili oyuncuları var. Dikkat edilmezse baş ağrıtabilecek bir takım” ikazı yaptı.

YENİLGİYİ UNUTTULAR

Bütün kulvarlarda oynadığı son 20 maçta sadece bir yenilgi alan Union Saint-Gilloise, 13 galibiyet elde etti. Amoura dışında, Fildişili Amani ve Japon Machida Belçika ekibinin en önemli silahları.

BAKİ SEVİNMEDİ

Union SG kurasını değerlendiren yönetici Selahattin Baki, “Genetik şanssızlığımız sürdü” yorumu yaptı. En iyi futbolu oynayan takımla eşleştiklerini söyleyen Baki, “Anderlecht’in önünde, Liverpool’u yenmiş bir ekip. Yaş ortalaması 25 olan, dinamik bir takım. Ancak biz turu geçeceğimize inanıyoruz. Hedefimiz final” dedi.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...