Fener'e soğuk duş! Kadıköy'de öne geçtiği maçta Samsunspor ile berabere kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fener'e soğuk duş! Kadıköy'de öne geçtiği maçta Samsunspor ile berabere kaldı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı lacivertliler 12’de Tadic’in asistinde İrfan Can’ın golüyle öne geçti. Farkı artırmak için bastırdıkça Samsun duvarına tosladı. 62’de Emre Kılınç, frikikten Livakovic’i avlayınca sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda büyük yara aldı…

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Kadıköy’de sessiz biten Galatasaray derbisinden sonra önüne geleni gol yağmuruna tutarak taraftarına şampiyonluk şarkıları söyletmeye başlamıştı Fenerbahçe. Yönetim de Bonucci ve Krunic hamleleriyle coşkuyu körüklemişti. Soğuk ama yağışsız bir günde güneşi Samsun galibiyetiyle batırmayı bekliyordu sarı lacivertliler. Mekân Kadıköy, rakip de son yedi karşılaşmada Fenerbahçe’ye diş geçiremeyen Samsun olunca beklenti normaldi. Ama… 

İRFAN AÇILIŞI YAPTI

Fenerbahçe her zamanki temposuyla başlasa da Samsunspor kolay lokma olmadığını ilk dakikalardan itibaren gösterdi. Henüz 7. dakikada Tadic’le mutlak bir gol fırsatı harcayan sarı lacivertliler, 12’de şiir gibi bir atağı İrfan Can’la noktaladı: 1-0. Ancak, maçtan bir gün önce “Fenerbahçe için kolay olmayacak” diyen Markus Gisdol sözünü tutmakta kararlıydı. Savunmasına etten duvar ören Samsun, kontralarla pozisyon arıyordu.

EMRE'DEN SÜPER GOL

İkinci yarının hemen başında Taylan’la skoru eşitlemeye çalışan Samsunspor’a engel olan Livakovic, 62’de ise inanılmaz bir hata yaptı. Emre’nin ceza sahası sağ çaprazından direkt kaleye yolladığı frikikte âdeta uyuyan Hırvat eldiven kariyerine yakışmayan bir gol yedi: 1-1. Fenerbahçe sonrasında maçı kurtarmak için her şeyi denedi. Ancak ne değişiklikler, ne ekstra çabalar ne taraftar baskısı skorun değişmesi için yeterli olmadı.

FENER'DE 7 EKSİK VARDI

Fenerbahçe, Samsunspor karşısında yedi oyuncusundan yararlanamadı. Afrika Kupası’nda olan Osayi ve Djiku’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Peres, Zajc ve Crespo ile sakatlığı geçmesine rağmen henüz tam hazır olmayan Becao ile Kent de maçta yer alamadı. 

MAÇI TAMAMLAYAMADI

Fenerbahçe’nin vazgeçilmez oyuncusu Fred, maçı tamamlayamadı. Kasığında zorlanma hisseden Brezilyalı yıldız 87’de oyundan çıktı. Oyuncunun bugün MR’ı çekilecek. Fenerbahçe sezon başından bu yana ilk defa Fred’in oynadığı bir maçta puan kaybetti. 

ÇOK GOL KAÇIRDIK

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal, Samsunspor karşısında beklenmedik bir puan kaybı yaşadıklarını söyledi. Maça iyi başladıklarını söyleyen Kartal, “Aslında her şey iyi gidiyordu maça da iyi başladık. Golden önce Tadic’in yüzde yüz pozisyonu var, sonra gol, Dzeko’nun karşı karşıya pozisyonu var. İkinci yarıya iyi başlayamadık. Beklemediğimiz anda yediğimiz bir gol dengemizi bozdu” dedi. 

Yedikleri golün ardından arka arkaya hamleler yaptıklarını söyleyen İsmail Hoca “Değişikliklerin ardından da üç dört pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Kazanmayı çok istedik ama maç berabere bitti. Önümüze bakıyoruz. Yolumuz daha uzun. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorduk. Olmadı. Önümüzdeki Başakşehir maçı için hazırlıklarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

FORMAYI YİNE ALDI

Yeni transfer Leonardo Bonucci, kupa maçından sonra ligde de ilk on birde yerini aldı. Sarı lacivertli takımın yeni savunma şefi olan İtalyan oyuncuya stoperde Oosterwolde eşlik etti. Krunic kulübede beklerken ön liberoda ise Fred-İsmail oynadı. 

ZAFERİN RENGİ 

Fenerbahçeli oyuncular ısınmaya nostaljik formalarla çıktı. Fenerbahçe’nin 1918-1923 yıllarında giydiği dönemden esinlenerek tasarlanan formalar, 16 Şubat’ta vizyona girecek olan ‘Zaferin Rengi’ filmine dikkat çekmek için giyildi.

SİMEONE DE İKNA OLDU

Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü’ye kavuşmak için gün sayıyor. EURO 2024’te yer almak adına sarı lacivertli takıma gitmek isteyen Çağlar için Atletico’nun hocası Diego Simeone’den de onay çıktığı ve yarım sezonluğuna ayrılmasına izin verdiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...