İsmail Kartal 'Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 7 teklif aldım' diyerek açıkladı! 'Dünya Kupası'na gidiyordum'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsmail Kartal 'Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 7 teklif aldım' diyerek açıkladı! 'Dünya Kupası'na gidiyordum'

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Trendyol Süper Lig'de sezon sonu yaklaşırken, Fenerbahçe'nin gelecek sezona yeni teknik direktörle başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Takımdan ayrılacak İsmail Kartal ise Fenerbahçe'ye imza atmadan önce önemli teklifler aldığını açıkladı.

Sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan İsmail Kartal, ligin son haftası öncesi önemli açıklamalar yaptı.  İsmail Kartal, düzenlenen sohbet toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, hafta sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

İsmail Kartal şu ifadeleri kullandı:

DÜNYA KUPASINA GİDİYORDUM 

"Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra 7 kulüpten teklif aldım, bir tanesi İran Milli Takımı'ydı ve Dünya Kupası'na gidiyordum ama sonuç olarak olmadı. Ben kendi reklamımı yapacak biri değilim. Burada bir emek var. Ekibimizle çok çalıştık. Kulüp tarihi rekorları kırdık. Bu kadar eleştiri, saldırı insanın hoşuna gitmiyor."

Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, hafta sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

Süper Lig'in son haftasında İstanbulspor ile karşılaşacaklarını ve şampiyonluk inançlarını koruduklarını belirten 62 yaşındaki çalıştırıcı,

"Son maçımıza çıkacağız. Takım olarak kazanmak istiyoruz. Hiçbir zaman inancımı kaybetmedim, Allah'ın izniyle pazar günü şampiyon olacağımıza inanıyorum. Maçımıza tüm taraftarlarımızı bekliyorum. Onlara her zaman 'bu takıma, bu oyunculara güvenin' dedim. Şu ana kadar taraftarlarımızı, camiamızı mahcup etmediğimizi düşünüyorum. Dış etkenler yüzünden gerideyiz. Hafta sonu her şey lehimize dönebilir. Ben şampiyonluk ümidiyle yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

BAZEN OLMAYINCA OLMUYOR

Konya deplasmanında kendilerinin puan kaybettiğini ve bunu Galatasaray'ın da yaşayabileceğini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Galatasaray, Konya deplasmanında oynadığı son 3 maçı kaybetti. Birinde ben vardım. Biz nasıl Konya'da puan kaybettiysek, onlar da aynısını yaşayabilir. Biz Konya maçında büyük hasar aldık. 11 pozisyona girdik, bunların 8 tanesi yüzde yüz gol pozisyonu. Bazen olmayınca olmuyor. İlk maç onlara karşı yakaladığımız pozisyonları değerlendirmiştik ve 7-1 kazanmıştık. Bu maçta ise değerlendiremedik" diye konuştu.

YAPICI ELEŞTİRİ OLURSA FUTBOL GELİŞİR

Yapıcı eleştirilerin olması gerektiğini ancak yalan, yanlış ve hakarete varacak ifadelerin kendisini üzdüğünü anlatan Kartal, şöyle devam etti:

"Bir senedir beraberiz. Objektif bir insanım. Beni, ekibimi ve oyuncularımı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Doğruları öğrenmeden birilerinin kendi adına kariyerleri için daha farklı yerlerde daha farklı iş alabilme adına yalan konuşmaları oldu. İftira attılar, emeğimize saygısızlık yaptılar. Sosyal ve görsel medyada sürekli bir saldırı var.

Ben bunu kabul etmiyorum. Eleştiri olacak ama yapıcı eleştiri olursa futbol da gelişir. Bu eleştiri değil, bel artı vurma var. Bunları anlamış değilim. Bu kulübe her geldiğimde oynattığım futbolla bütün istatistikleri paramparça etmişim."

Sarı-lacivertli ekipte üçüncü dönemini yaşadığını hatırlatan Kartal, her dönemde önemli hakem hatalarına maruz kaldıklarını ifade etti.

BU TAKIMI BURAYA FUTBOLCULAR GETİRMİŞ DİYENLER VAR

İsmail Kartal, an itibarıyla Avrupa'da en fazla gol atan 3 takım arasında olduklarını da dile getirerek, "Sürekli olumsuz eleştiri yapıyorlar. Değişiklikler yanlış diyorlar. Bana göre yüzde 90'ı doğru. Rize'de 1-0 mağlubuz o 3 değişikliği yaptığım anda o 3 adam maçı aldı, kimse bahsetmedi. Trabzon'da yaşananlar ortada ama kimse bahsetmiyor. 

Bu takımı buraya futbolcular getirmiş diyenler var. Geçen sene çok farklı sistemde oynayan takım, 12-13 oyuncu geliyor. Onları çalıştıracaksın, kendi sistemine inandıracaksın ve böyle güçlü bir oyun ortaya çıkacak. Ayrıca buna sadık kalarak oynayacaklar, bunlar kolay değil." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...