Kadıköy'de Batsman şov! Fenerbahçe evinde Adanaspor'u dağıttı, kupada 16'ya kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kadıköy'de Batsman şov! Fenerbahçe evinde Adanaspor'u dağıttı, kupada 16'ya kaldı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Michy Batshuayi attığı dört golle maça damgasını vurdu. Diğer golcüler sakatlıktan uzun süre sonra geri dönen Lincoln ve Mert Hakan oldu.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Hem Süper Lig’de hem de Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında sahasında Adanaspor’u konuk etti. İsmail Kartal, Bonucci ve Krunic’i on birde kullanırken Batshuayi dört golle ligde de on biri istediğini gösterdi. Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun bir süredir sahalardan uzak kalan Lincoln 29. dakikada uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir gole imzasını attı. 39’da bu defa Lincoln’ün pasıyla topla buluşan Batshuayi boş kaleye sadece dokundu: 2-0. 

Kadıköy'de Batsman şov! Fenerbahçe evinde Adanaspor'u dağıttı, kupada 16'ya kaldı

GOLLER YAĞMUR GİBİ

50’de kullanılan köşe vuruşunda Krunic topu kafayla arka direğe aşırırken, Batshuayi bu defa da fırsatçılığını konuşturdu: 3-0. Durmak bilmeyen Belçikalı golcü 68’de Mert Hakan’ın duran topuna iyi yükseldi ve Adanaspor filelerini bir kez daha sarstı: 4-0. 71’de Emre’den aldığı pas sonrası şık bir çalım atan Batshuayi çok sert bir golle skoru bir kere daha değiştirdi: 5-0. Maçta son sözüyse Emre’nin pası sonrasında boş kaleye yaptığı vuruşla Mert Hakan söyledi: 6-0.

BÜTÜN KUPALARI İSTİYORUM

Gecenin adamı Batshuayi, “Takımda çok kaliteli isimler var. Herkes 11’de başlayabilir. Transferler ilgili, dedikodularla ilgili çok fazla insan konuşuyor ama ben Fenerbahçe’ye konsantreyim. Bu takımla kazanabileceğimiz bütün kupaları kazanmak istiyorum” açıklamasını yaptı..

KRUNIC GÖZ DOLDURDU

Fenerbahçe’nin yeni transferi Rade Krunic dün ilk defa sahne aldı. 30 yaşındaki futbolcu orta saha başladığı karşılaşmada stopere de geçti. Güvenli futboluyla dikkati çeken Krunic’e gerek maç öncesi ve gerekse sonrasında taraftarlar sevgi gösteri yaptı.

İKİ ASİST BİRDEN

Fenerbahçe’nin millî kanat oyuncusu Emre Mor, Adanaspor karşısında asistleriyle göz doldurdu. Maça durgun başlayan 25 yaşındaki oyuncu, ikinci yarıda etkili bir performans ortaya koydu. Emre, takımının beş ve altıncı gollerinde gol paslarını veren isim oldu.

İSMAİL KARTAL: TUR MUTLU ETTİ

Maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Farklı bir galibiyetle turu geçtiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum” derken, “İki transfer (Bonucci ve Krunic) önemliydi. Krunic çok iyi oynadı. Başkanımız fedakarlık yapıyor, transferleri erkenden bitiriyor. Teşekkür ediyorum. Çağlar Söyüncü ile ilgili bir karar vermedik. Bakacağız, bekliyoruz. Zaman içerisinde ne olacak bakacağız. Belki bir transfer daha olabilir” açıklaması yaptı.

LİNCOLN MÜTHİŞ DÖNDÜ

10 ayı aşan bir süre sonra jeneriklik golüyle sahalara geri dönen Lincoln, “Benim için çok özel, önemli bir andı. Zor bir sakatlık yaşadım. Çok çalıştım, şükürler olsun tekrar sahalara döndüm. Benim için çok güzel bir histi” ifadelerini kullandı. Futbolcu en son 9 Mart  2023’teki Sevilla maçında forma giymişti.

KALE İRFAN CAN’DA

Kupa maçında kaleyi Livakovic’den devralan İrfan Can Eğribayat’a çok iş düşmedi. İrfan, “Adana’da yıllarca forma giydim. 1 Haziran’da doğan kızım da ilk defa maça geldi. Benim için duygusal bir maçtı. Lige yoğunlaşıp puan farkını açmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

D. ZAGREB İSTİYOR

F.Bahçe’de şans bulamayan Ryan Kent’e sürpriz bir talip çıktı. Mirror’da yer alan habere göre; Dinamo Zagreb, sarı lacivertli futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. F.Bahçe, bonservisiyle elden çıkarmak istediği Kent için 3,5 milyon avro talep ediyor.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...