Kevin De Bruyne: Haaland bize çok kolaylık sağlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kevin De Bruyne: Haaland bize çok kolaylık sağlıyor

SPOR Haberleri

Manchester City’nin iki yıldızı Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili konuştu. Kevin De Bruyne, Inter ile oynayacakları maçın takım, taraftar ve kulüp için çok önemli olduğunu dile getirdi. De Bruyne, Erling Haaland'ın takım adına çok kolaylık sağladığını belirtti. Ruben Dias ise "Yarın akşamki maçı yüzde yüz hazır olarak kazanmamız gerekiyor” dedi.

Manchester City’nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne ile Portekizli stoperi Ruben Dias, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda basın toplantısı düzenlendi. İki futbolcu, Şampiyonlar Ligi finali öncesi değerlendirmelerde bulundu. 

"YARINKİ MAÇIN FİNAL OLDUĞUNU UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR"

Bu maçın bir final olduğunu unutmalarının kendileri için büyük bir hata olacağını belirten Dias "Finaller her zaman finaldir bunu unutmamak gerekir. Yarın akşamki maçı yüzde yüz hazır olarak kazanmamız gerekiyor” dedi.

"ÇOK İYİ BİR HOCAYA SAHİBİZ"

İyi bir teknik adama sahip olduklarını ifade eden Ruben Dias "Kulüp açısından baktığımızda çok iyi hocaya sahibiz. Son sezonları dengeli oynamış ve özellikle savunma anlamında çok iyi performans gösteren takım olduğumuzu düşünüyorum. Bun her zaman hissederek söyledim. Güçlü ve dengeli takım olduğumuzu düşünüyorum ancak farkı oluşturan şey de sonunda ulaştığımız şeydir. Bu da bizim için finaldir. Yapacağımız son şey hedefimiz aslında yarın akşamki finaldi" diye konuştu.

"BİZDEN FARKLI BİR MAÇ SEYRETMEYECEKSİNİZ"

Ruben Dias, finalde sezonun tamamından farklı bir takım olmayacağına dikkat çekerek "Şubattan beri yoğun bir çalışma ve karakterli takım gördünüz. Bu takımın ilerlemek istediğini de görebilirsiniz. Özellikle bu andan sonra takımımızın çok istekli olduğunu göstermiş olduk. Yarın da çok özel bir akşam. Sezonun genelinden farklı bir maç seyretmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

"İKİ KUPA KAZANMAMIZ BİZE GÜVEN VERDİ"

De Bruyne ise takım, kulüp ve taraftar adına çok önemli bir maç olduğunu aktardı. Bu turnuvada çok önemli anlar yaşadığını dile getiren Kevin De Bruyne "Yıllarca çabaladık ama bu kupayı kazanamadık. Her zaman en iyi takım olmaya çalışıyoruz. Premier Lig ve İngiltere Federasyon Kupası'nı kazandık. Bunlar bize güven verdi. Savunma ve hücumda iyi olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"DÜNYA KUPASI DAHA FARLKI"

Dünya Kupası’nın UEFA Şampiyonlar Ligi’nden daha farklı bir his olduğunu vurgulayan Kevin De Bruyne "Dünya Kupası'nda çok önemli bir hissiyatla oynuyorsunuz, kazanmak istiyorsunuz" yorumunda bulundu.

"HAALAND BİZE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Takım arkadaşı Erling Haaland ile arasındaki uyum ile ilgili konuşan Belçikalı oyuncu "O sizin ne istediğinizi bilen biri. Siz de onu anlıyorsunuz. İnanılmaz hızda goller atmaya başlıyorsunuz. Takım için büyük kolaylık sağlıyor. Son maçlara bakınca farklı oynadık. Eminim yarın da nasıl oynaması gerektiğini biliyordur” sözlerini sarf etti.

"INTER AÇIK OYNAMAYACAK"

De Bruyne, Inter takımını da değerlendirerek “Hocaları, stoperleri çok iyi. Açık bir maç olmasını beklemiyoruz. Şunu anlamamız gerekiyor ki hızlı karar vermemeliyiz. Başta belki çok fazla gol pozisyonu olabilir ama bildiğimiz şekilde oynamalı buna sadık kalmalıyız. Eminim ki maçın bir noktasında açık verecekler ve bundan faydalanabileceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

"CHELSEA İLE OYNADIĞIMIZ FİNALDE İYİ DEĞİLDİK"

2 yıl önce Chelsea’ye karşı kaybettikleri finali hatırlatan Kevin De Bruyne "O maçta yeterince iyi değildik. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Kötü anlar bir şekilde geçer gider ve önümüze yeni şans çıkar. Takım arkadaşlarımın final maçı için enerjisinin yerinde olması lazım. Fiziksel açıdan fitseniz, zihinsel olarak rahatsanız her iki üç günde bir maç oynarsınız. Bazen de dinlenmeniz gerekebilir. Yarınla ilgili bir problem olacağını düşünmüyorum. Enerji ve motivasyon olduğu sürece bu bir final maçı. Bazen düşebilirsiniz maçtan ama bence yeterince enerji olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...