Kulüpler Birliği, görevden alınan hakemler için toplandı

Düzenleyen:
Kulüpler Birliği, görevden alınan hakemler için toplandı

SPOR Haberleri

Kulüpler Birliği Vakfı, MHK'nin hakem değişikliği sonrası toplandı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, karara ilişkin "Her kulübün farklı görüşleri olması doğal" dedi. Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de "hakemlerle alakalı yapılan operasyon mu diyelim, devrim mi diyelim bilmiyorum" yorumunda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK), sürpriz bir kararla Süper Lig’de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirleyerek 13 ismi listeden çıkardı. Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek gibi isimlerin listede yer alması bazı kesimler tarafından "operasyon" olarak nitelendirildi. Bu durum sonrası Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul Maslak'taki merkez binasında toplandı.

Ardından bir açıklama yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu "Görüş ayrılıkları olmasına rağmen kulüp başkanlarımız, MHK'nin almış olduğu kararın zamanlamasıyla alakalı olarak endişelerini dile getirdi. Şekil olarak da hangi kriterler göz önünde bulundurularak yol ayrımına gelindiği konusunda başkanlarımızın kafasındaki soru işaretleri ve endişeleri olduğu ifade edildi. Her ne kadar Kulüpler Birliği olsak da her kulübün farklı görüşleri olması doğal. Üzerinde görüş birliğine de vardığımız konuları zamanlama açısından uygun olmadığı yönünde görüş ifade ettiler. Bazı başkanlarımız da şekil olarak derinlemesine bilgi sahibi olmadığımız için hangi kriterlerle karar aldıklarını söyledi" dedi. 

Ağaoğlu, Süper Lig yayın ihalesine ilişkin de "İnşallah kulüplerin menfaatine göre neticelenecek. Kulüplerimiz yüzde 80'e varan bir gelir kaybına uğramış durumda" değerlendirmesinde bulundu. 

"BU HAKEMLERİN YÖNETTİKLERİ MAÇLAR ZAN ALTINDA"

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek de MHK'nin bu kararla listeden alınan hakemlerin ve yönettiği maçların zan altında kaldığını söyledi. Gevrek "Hakemlerle alakalı yapılan operasyon mu diyelim, devrim mi diyelim bilmiyorum. 28 haftayı bu hakemlerle oynadık. MHK'nin yapacağı bir değişiklik olmalı mıydı? Hepimiz şikayetçiydik. Bizim çok canımız yandı. Zaman zaman sesimizi çıkartmaya çalıştık. Görünen o ki şu an hakemlerle oynanan 28 haftaya dönüp bakmak lazım. Hakem hatalarından dolayı çok puanlar kaybettik. Görevlerine son verilen hakemlerin kendi adımıza çok maçları var. Bir açıklama yapılmadı, neden alındılar diye. Çoğu hakemden şikayetçi olmamıza rağmen hakemler de yönettikleri maçlar da zan altında kaldı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...