Okan Buruk'tan TFF'ye tepki: 'Kuralı doğru bulmuyorum'
Süper Lig'de sezonu art arda dördüncü kez şampiyon tamamlayan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, Kasımpaşa maçının ardından açıklamalarda bulundu. TFF tarafından açıklanan yabancı kuralını doğru bulmadığını ve Avrupa hedefi olan takımları zorlayacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Bu kararın, kuralın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu kuralın birçok kulübü zorlayacağını düşünüyorum." dedi.
Şampiyon Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, Süper Lig'in son haftasında Kasımpaşa'ya mağlup oldukları müsabakanın ardından açıklamalar yaptı.
Şampiyon Galatasaray, ligi Kasımpaşa yenilgisiyle kapattı
"ÇOK UZUN BİR MAÇ TAKVİMİ VARDI"
Tek golle mağlup oldukları karşılaşmaya değerlendiren Okan Buruk, "Çok uzun bir maç takvimi vardı. 12 Şampiyonlar Ligi, 5 Türkiye Kupası, 34 Süper Lig maçı, 2 Süper Kupa maçı. Son haftaya şampiyon olarak çıkmak bizim için önemliydi. Çok uzun maç trafiği oynamış oyuncuları kadroya almadık, Torreira'yı maçtan önce söyledim, Osimhen'in cezası vardı. İyi bir kadroyla sahadaydık. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. İlk yarıda bir top geldi ve gol aldı. Konsantrasyon iyiydi, beraberlik golünü aradık ama olmadı. Rakibimizin küme düşme hattında olması ve dirençli olmaları da beraberlik golünü engelledi." diye konuştu.
"KURALIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Yabancı kuralını doğru bulmadığını ve Avrupa hedefleri olan takımları zorlayacağını söyleyen Buruk, "Avrupa'da son 16'yı gördük. Bunu geliştirmek istiyoruz. Lig bitti ama transfer dönemi başlıyor. Orada hazırlıklarımız var. Herkesin kafasını karıştıracak yabancı sayısının net olarak açıklanmaması. 10+4 dendi ama birçok kulüp buna hazır değil. Sözleşmeleri olan oyuncular var. Bizim gibi Şampiyonlar Ligi'nde olan takımları zorlayacak şeyler bunlar. Genç oyuncuları istiyorsunuz ama hazır, oynayacak genç oyuncuları almanız gerekiyor. Yeni gelen kural bence maddi olarak da zorlayacak bence. Yatırım olarak deneyebilirsiniz ama bizim gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takım için bu kural bizi zorlayacak. O hedeflere ulaşmak için bu kural bizi zorlayacak. Şu anda bizim 10 tane oyuncumuz var, sözleşmeleri biten oyuncular var, sözleşme için görüştüğümüz oyuncular vardı. Her sene kural değişiyor. Yıllardır 10 kere değişiyor. Burada uzun vadeli bir plan olmuyor maalesef. Bu kararın, kuralın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu kuralın birçok kulübü zorlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
