Polonya’dan çarpıcı Dünya Kupası kararı! Rusya ile maça çıkmayacağız

Düzenleyen:
Polonya’dan çarpıcı Dünya Kupası kararı! Rusya ile maça çıkmayacağız

SPOR Haberleri

Polonya Futbol Federasyonu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri playoff turunda Rusya ile maçlara çıkmayacağını açıkladı. Polonya takımının bu kararının ardından ünlü oyunculardan peş peşe destek açıklamaları geldi.

Rusya’ya karşı yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Spor dünyasından da peş peşe açıklamalar geliyor. En son olarak 2022 Dünya Kupası Avrupa elemeleri playoff turunda Rusya ile karşılaşacak olan Polonya, maça çıkmayacaklarını açıkladı. 

POLONYA RUSYA MAÇINA ÇIKMAYACAK

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Polonya ile Rusya eşleşti. Eşleşmenin ardından Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, açıklamalarda bulunarak maça çıkmayacaklarını söyledi. Kulesza yaptığı açıklamada, "Sözler bitti, artık harekete geçme zamanı geldi! Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının artmasıyla bağlantılı olarak; Polonya Milli Takımı, Rusya ile maça çıkmayacak. Tek doğru karar bu. FIFA'ya ortak bir karar bildirmek için İsveç ve Çekya ile de görüşüyoruz." dedi.

“GÜZEL OLAN HER ŞEY SAVAŞIN GETİRDİĞİYLE ÇELİŞİYOR”

Polonya’nın yıldız futbolcusu Robert Lewandowski, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinin ardından Ukrayna halkına desteğini dile getirmişti. Yıldız golcü sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Sporda güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor. Özgürlük ve barışa değer veren tüm insanlar için, Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığın mağdurlarıyla dayanışma zamanı." açıklamasında bulundu.

Polonya’dan çarpıcı Dünya Kupası kararı! Rusya ile maça çıkmayacağız

UEFA’DAN RUSYA KARARI 

Polonya, İsveç ve Çekya'nın çağrısı üzerine UEFA ve FIFA, Rusya topraklarında kulüp ve milli takım düzeyinde maçların oynanmayacağını, bu maçların tarafsız sahada oynanacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...