Soğuk terledi! Fenerbahçe çok zorlandığı maçta Başakşehir'i uzatmalarda yıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Soğuk terledi! Fenerbahçe çok zorlandığı maçta Başakşehir'i uzatmalarda yıktı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son maçta Samsun’a takılan İsmail Kartal’ın takımı dün çok sayıda fırsatı heba etti. 45+2’de Figueiredo atıldı. Baykuş’un katı savunmasını aşmakta zorlanan Fener uzatmada Batshuayi’nin penaltı golüyle bayram etti.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ -  Süper Lig’in lideri Fenerbahçe, Kadıköy’de Samsunspor’a karşı bıraktığı iki puanın ardından İstanbul’da Başakşehir’e konuk oldu. Ev sahibi takımın 45 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmada yakaladığı gol fırsatlarını cömertçe harcayan sarı lacivertli takım galibiyete 90+4’te gelen penaltı golüyle uzandı. Pozisyon bulma konusunda sıkıntı yaşamayan ancak son vuruş problemi göze çarpan Fenerbahçe böylece sezonun en kritik virajlarından birini kayıpsız geçti.

POZİSYON VAR AMA

Maçta ilk gol fırsatını henüz 2. dakikada yakalayan İsmail Kartal’ın takımında İsmail’in ceza sahası yayından vurduğu top Szymanski’nin önünde kaldı. Polonyalı yıldızın şutunda günün tartışmasız yıldızı Volkan Babacan gole izin vermedi. 12’de bir kere daha gole yaklaşan Fenerbahçe’de bu defa Dzeko önemli bir fırsatı değerlendiremedi. 44’te Tadic’in şutu direğin dibinden dışarı çıkarken, 45+2’de Figueiredo ikinci sarı kartı sebebiyle kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 

BATSMAN KURTARDI

İkinci yarıya da oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe’de 57’de Dzeko’nun pasında topla buluşan Szymanski gole yaklaştı ancak şutu üstten dışarı çıktı. 58’de İsmail ve İrfan Can’ın yerine Batshuayi ile Cengiz’i oyuna alan İsmail Kartal tercihini 4-4-2’ye dönmekten yana kullandı. Son bölümde kapalı Başakşehir savunmasını açmakta zorlanan Fenerbahçe’de 90’da Szymanski’nin şutu Onur’un eline çarpınca kazanılan penaltıda Batsuayi 90+4’te sezonun en kritik gollerinden birini attı: 1-0.

GECENİN ADAMI BATSHUAYİ: ATACAĞIMI HİSSETTİM 

F.Bahçe’ye sezonun en kritik galibiyetlerinden birini getiren Michy Batshuayi, “Penaltı için topun başına geçmeden önce gol atacağımı ve maçı kazanacağımızı hissettim. Ben tecrübeli bir futbolcuyum. Aşkla Fenerbahçe’ye katkı sağlamak istiyorum. Üç puan çok önemliydi” şeklinde konuştu.

DIŞARIDA İTİRAZLARI

Uzatmada Onur’un koluna çarpan topta F.Bahçe penaltı kazandı. Başakşehirli futbolcular karara ‘pozisyon dışarıda’ şeklinde itiraz etti. Keny kırmızı kart gördü. VAR hakemi Erkan Engin’den pozisyonun dışarıda olduğuna yönelik bir uyarı gelmedi. Maçın ardından Başakşehir’in çalıştırıcısı Çağdaş Atan da pozisyonun penaltı olduğunu söyledi.

İSMAİL KARTAL: RAKİP CEZA SAHASINDAN ÇIKMADIK

Fenerbahçe’nin hocası, “Daha farklı kazanabilirdik. Katı savunmaları bizi zorladı” dedi. Zorlu bir maçı geride bıraktıklarını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu galibiyet çok çok önemli. 11’e 11’ken beş-altı tane yüzde yüz gol pozisyonu vardı. 71 defa rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu Türkiye rekorudur. İlk yarıda bu sayı 30 oldu. Maçı baştan sona domine eden taraf biz olduk” dedi.

ÇOK KAPANDILAR

Hoca, “Çok fazla kapandılar. Katı savunmalarını açmakta zorlandık. Fakat kendi futbolumuzu ortaya koyduk” vurgusu yaparken, “1-0 kazandık ama daha farklı olabilirdi. Maç boyunca pozisyon vermedik. Böylesi maçlar stresli ve gergin olur. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

FERDİ: GOL GELMEK BİLMEDİ

Yine çok çalışan Ferdi Kadıoğlu, “Son maçta gereksiz puan kaybettik. Bu maçta kaç pozisyonu kaçırdık, sayamadım bile. Gol bir türlü gelmedi. Çok önemli bir üç puandı. Takımda çok fazla iyi orta saha var. Hocamız isterse oynarım” ifadelerini kullandı.

ATAN: KIRMIZI ETKİLEDİ

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “Konuşması zor bir maç aslında bizim için. Oosterwolde’nin gerçekten aşırı bir süratinin olması, Ferdi’nin hızı geçiş yapmamızı engelledi. Kırmızı kart gördük. Yapmamamız gereken bir hataydı” açıklaması yaptı. 

A.GÜCÜ MAÇINDA YOK

F.Bahçe’nin savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde, Başakşehir maçının 20. dakikasında sarı kart gördü. Genç futbolcu, bu kart ile gelecek maç cezalı duruma düştü. Oosterwolde, Fenerbahçe’nin sahasında MKE Ankaragücü ile oynayacağı maçta görev alamayacak.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...