Son Dakika Beşiktaş haberleri: Şenol Güneş'in Hatayspor yorumu tepki çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor için "Bu takımlar şimdi Riva’da çalışacaklarmış. Geçen sene neden yoktular o zaman. Yine aynı sahalarda idmanlarını yapamazlar mıydı?" yorumu tepki çekti. Siyah-Beyazlılar geçen sezon Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarında kaybedilen 5 puan nedeniyle Süper Lig'de 2022-23 sezonunun tescil edilmemesini istemişti.

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı idman ile sürdürdü. Siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş, antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli çalıştırıcının Hatayspor'la ilgili sözleri sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Ganalı futbolcusu Christian Atsu'nun cansız bedeni Kahramanmaraş merkezli depremlerden 20 gün sonra enkaz altında bulunan, sportif direktörü ölen Hatayspor'un ligde çekilmesini değerlendiren Güneş şunları söyledi:

ŞENOL GÜNEŞ YANLIŞ MI ANLAŞILDI?

“Farklı düşünmemiz birbirimizi yok etmemiz gerektiğini göstermez. Biz federasyonun doğru kararlar, hakkaniyetli kararlar almasını istiyoruz. Alınacak kararın zamanında ve makul olmasını istiyoruz. Hatayspor ve Gaziantep’in ligde var olacaklarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Belirsizlik neden? Bu takımlar şimdi Riva’da çalışacaklarmış. Geçen sene neden yoktular o zaman. Yine aynı sahalarda idmanlarını yapamazlar mıydı? Ben Beşiktaş camiasının hocasıyım. Doğru davranan, haksızlık yapmayan oyuncular ile sahada olacağız. Bize karşı da bu şekilde davranılmasını istiyoruz” 

"SAĞ STOPER ALMAMIZ ŞART"

Şenol Güneş, transferde önceliklerinin stoper, ofansif ve defansif ortasaha ile forvet olduğunu söyleyerek, “Sağ stoper almamız şart” dedi. Hücuma da takviye yapacaklarını dile getiren deneyimli teknik adam, “Halil Dervişoğlu’nu takımda görmek istiyorum” diye konuştu. Beşiktaş'ın hocasının sözleri şu şekilde:

"Transfer dönemi bence en fazla 1 ay sürmeli. Oyuncu ile transfer görüşmesi yapıyorsunuz. Ama lig başlıyor, oyuncu size karşı rakip takımda forma giyiyor. Daha planlı ve programlı olmak gerekir. Biz de bu süreci hızlandırmak ve en yakın zamanda nihayete vardırmak istiyoruz. Bizim transfer olarak sağ stoper almamız şart. Zamana göre diğer bölgelere de yöneleceğiz.

ORTA SAHAYA TAKVİYE YAPILACAK

Orta sahada bir tane defansif özelliği baskın bir oyuncu bir tane de hücum özelliklerine sahip bir oyuncu ihtiyacımız var. 2 transfer ile orta alanımızı tam anlamıyla güçlendirmiş oluruz. Hücumda açık bir forvet arayışımız var. Sol bek de transfer düşündüğümüz bölgelerin başında geliyor fakat önceliğimiz stoper olacak. Orta sahada mevcut oyuncularıma güveniyorum ama maç sayısı ve yoğunluğu sebebiyle takviye yapmak istiyoruz.

Bu bölgelerde değerlendirmek üzere tabii ki aramıza alt yapıdan dahil olan genç arkadaşlarımız da değerlendiriyoruz. Düşündüğümüz isimler takıma ne kadar erken gelir ve çalışmalara başlarsa tabii ki o kadar iyi olacaktır. Tüm bu sebeplerden dolayı transfer süreci olabildiğince kısa olmalı diye düşünüyorum”

Son Dakika Beşiktaş haberleri: Şenol Güneş'in Hatayspor yorumu tepki çekti

HALİL DERVİŞOĞLU KONUSU

Amir geçtiğimiz sezon oynadığı maçlarda teknik olarak iyi bir seviyede mücadele etti. Salih bana göre üzerine daha da koyabilecek potansiyele sahip. Yine Gedson da o şekilde. Takıma katkı sağladığı aşikar. Ghezzal ve Redmond’un durumuna göre hareket edeceğiz. Bu oyuncuları besleyecek kaliteli oyuncular takımımıza güç katacaktır. Ekonomik boyutu da tabii ki önemli. Halil Dervişoğlu’nu takımda görmek istiyorum. Sağ, sol ve santrfor olarak oynayabilen ve kendini geliştirmeye açık genç bir oyuncu. Takıma yararlı olacağını düşünüyorum.

Somaspor’dan kadroya katılan Emrecan Bulut hakkında sorulan soruyu da cevaplayan Güneş, “Emrecan’ı henüz izleme şansım olmadı. Ama bakacağız, en iyi şekilde değerlendirmemizi yapacağız. Onun yanı sıra bizim alt yapıdan da genç oyuncularımız var. Hepsi prıl pırıl bireyler. Hepsi için aynı şey geçerli” açıklamalarında bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...