Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayon fiyatına göre çok teknolojik

Bayon fiyatına göre çok teknolojik

T-Otomobil Haberleri

Hyundai’nin İzmit’te ürettiği Bayon, yarı otonom sürüş yeteneği, birçok güvenlik desteği ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Özellikle 201 bin liradan başlayan fiyatı, bu akıllı otomobilin en büyük tercih nedeni olarak duruyor…

KAAN ZENGİNLİ

Bu haftaki test konuğumuz Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretime başladığı ve SUV segmentine farklı bir bakış getiren Bayon modeli oldu. Öncelikle belirtmek gerekir ki, Hyundai’nin yeni tasarım çizgileri çok dikkat çekici. Otomobilde geniş bir ön ızgara ilk görüşte kendini belli ediyor. Aşağı ve yana doğru açılan ızgaranın her iki tarafında geniş hava açıklıkları bulunuyor. Üç parçadan oluşan aydınlatma grubu, gündüz sürüş farları, kısa ve uzun farlar olmak üzere araca şık bir ambiyans kazandırmış. Genişlik hissini vurgulayan gündüz sürüş farları, kaputun ucuna doğru konumlandırılmış. Bayon’un yanında ise dinamik bir omuz çizgisi bulunuyor. Kama şeklindeki bu sert ve keskin çizgi, ok şeklindeki arka stop lambaları, tavana doğru uzanan C sütunu ve arka kapıya doğru çizgi şeklinde geçiş yapan yatay hat ile muazzam bir uyum sergiliyor. Özellikle ok şeklinde tasarlanan arka stoplar ve hemen üzerinde yer alan siyah zemin, otomobilin daha heybetli görünmesini sağlıyor.
İ20 platformunda üretilen Bayon, kardeşine benzer birçok özellik barındırıyor. Kullanılan motor ve şanzıman, hatta otomobilin iç konsolu bile aynı. Ancak Bayon i20’ye göre daha yüksek. Dolayısıyla düşük motorlu ve fiyatlı bir B-SUV düşünenler için tercih edilebilir. İç mekânda donanım seviyesine bağlı olarak 10 inç dijital göstergeye ve yine 10 inç bilgi eğlence ekranı var. Ayrıca, otomobilde yine donanım seviyesine bağlı olarak 8 inçlik bir ekran daha bulunuyor. Sıra dışı tasarıma sahip otomobilin kokpitinde, kapı kollarında ve saklama ceplerinde iç mekânı şıklaştıran LED ortam aydınlatması da bulunuyor. Yalıtım konusuna gelirsek, bizim test ettiğimiz model ile mi ilgili yoksa kronik bir durum mu bilemiyorum ancak, 120 km üzerindeki hızlarda içeriye rahatsız edici bir rüzgâr sesi geliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...