Bilgisayar arızası Alman devini kilitledi! Volkswagen araç üretimini durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bilgisayar arızası Alman devini kilitledi! Volkswagen araç üretimini durdurdu

T-Otomobil Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, bilgisayar sistemindeki arıza sebebiyle fabrikalarında üretimi durdurmak zorunda kaldı. Bu problemden Porsche ve Audi markalarının da etkilendiği aktarıldı. Firma kriz masası oluşturdu.

Alman otomobil devi Volkswagen araç üretimini durdurdu. Alman Haber Ajansının (DPA) haberine gör, Volkswagen'in genel merkezi olan Wolfsburg'daki tesisinde, "bilgisayar sistemi ağında" bir kesinti tespit edildi. Bu sebeple şirketin Almanya'daki 4 fabrikasında üretim askıya alındı.

"PORSCHE VE AUDI DE ETKİLENDİ"

Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'deki parça fabrikaları da söz konusu bilgisayar sistemindeki arızadan etkilendi. Şirket Sözcüsü, söz konusu arıza yüzünden Volkswagen Grubu'nun Porsche ve Audi markalarının sıkıntı yaşandığını belirterek, kriz masası kurulduğunu bildirdi. Sözcü, siber saldırı ihtimalininin bulunmadığını söyledi.

"ARIZA ALMANYA İLE SINIRLI DEĞİL"

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'ın haberinde ise arızanın yalnızca Almanya ile sınırlı olmadığı, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in diğer ülkelerdeki fabrikalarının da etkilendiği ileri sürüldü. Firmanın ofislerindeki bilgisayarlarda, e-Posta iletişimi gibi merkezi uygulamaların çalışmadığı da haberde aktarıldı

SİBER SALDIRI, TOYOTA'YA FABRİKALARINI KAPATTIRMIŞTI

Dünyanın en büyük otomobil satıcısı Toyota da ağustosta üretim sistemindeki bir arıza nedeniyle 4 tesisindeki 28 montaj bandında bütün operasyonları durdurmak zorunda kalmıştı. Toyota, Japon tedarikçisi Kojima Industries'in bilgisayar sistemlerinin siber saldırıya uğramasının ardından Mart 2022'de bütün fabrikalarını kapatmıştı. Toyota'nın 14 fabrikasındaki 28 üretim hattının tamamı etkilenmişti.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...