Otomobil devinden tepki çeken talep: İçindeki çocukla birlikte çalınan arabanın takibi için polisten para istedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devinden tepki çeken talep: İçindeki çocukla birlikte çalınan arabanın takibi için polisten para istedi

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Volkswagen hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre şirket, içindeki 2 yaşındaki çocukla birlikte çalınan bir aracın takibi için polislerden 150 dolarlık takip ücretini ödemelerini istedi. 

ABD’nin Illinois eyaletinde ilginç bir olay meydana geldi. Bir kişi, içinde 2 yaşında bir çocuğun da bulunduğu arabayı kaçırdı. Çocuğun annesi polislerden yardım istedi ve otomobilin üreticisi Volkswagene ulaşan polisler, şirket yetkililerinin 150 dolarlık takip ücretiniistemesiyle şok oldu.

Chicago Tribune adlı gazetenin haberine göre, polisin arabayı uzaktan kontrol etmesini sağlayan Volkswagen Car-Net sistemi için otomobil deviyle iletişime geçtiğinde, şirket çalışanları bunun 150 dolarlık ücretin ödenmesi karşılığında sunulabileceğini söyledi. Illinois'deki Lake County Şerif Ofisi başkan yardımcısı Chris Covelli, ödeme talebi nedeniyle çalınan arabanın takibinde ciddi bir gecikme yaşandığını açıkladı.

VOLKSWAGEN'DAN AÇIKLAMA

Lake County Şerif Ofisi’nin açıklamasına göre, çalıntı arabadaki takip sistemi devre dışı bırakıldı ve Volkswagen Car-Net, yeniden etkinleştirmek için ödeme alana kadar aracı takip etmeyi reddetti. Polis nihayetinde hem çocuğu hem de arabayı takip sistemine gerek kalmadan kurtardı.

Bir Volkswagen sözcüsü Insider'a yaptığı açıklamada, ‘Car-Net Destek Hizmetleri için üçüncü taraf bir sağlayıcı ile kolluk kuvvetlerinin acil durum taleplerini içeren bir yöntemi’ söyledi. Otomobil üreticisi, yöntemin önceki olaylarda başarıyla uygulandığını ancak bu olayda ihlal edildiğini belirtti. Sözcü, "İlgili taraflarla durumu ele alıyoruz. Volkswagen, müşterilerinin güvenliğini çok ciddiye alıyor." dedi. 

HAMİLE KADINI EZEREK ARABAYI KAÇIRDI

Olay, Chicago'nun birkaç kilometre dışındaki Libertyville’de meydana geldi. Haberlere göre, 23 Şubat'ta altı aylık hamile olan 34 yaşındaki bir kadın, Volkswagen otomobiliyle garaj yoluna girdi. İki çocuğundan birini eve alan kadın 2 yaşındaki oğlunu da arabadan almak için döndüğünde korkunç bir olay yaşadı. Kendisini takip eden bir adam, kadını iterek arabayı içindeki çocukla birlikte çaldı. Bu sırada kadını arabayla ezdi. Arabayı çalan kişinin çocuğu kısa bir süre sonra yakındaki Waukegan şehrine bıraktığı anlaşıldı, çocuk kurtarıldı. Polisin yaptığı açıklamaya göre ağır yaralanan kadının tedavisi sürüyor, arabası ise bir otoparkta terk edilmiş halde bulundu.

(Insider)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...