5. nesil hibrit: Yeni Toyota Corolla satışta

- Güncelleme:
5. nesil hibrit: Yeni Toyota Corolla satışta

T-Otomobil Haberleri

Üretimi 1966’da başlayan ve bugüne kadar 50 milyon adedin üzerinde satış rakamıyla dünyanın en çok tercih edilen modeli unvanını taşıyan Corolla, 5. nesil hibrit teknolojisi ile donatıldı.

ALİ ÇELİK - Yeni donanım seçenekleri eklenen otomobilde fiyat etiket 706 bin 900 TL’den başlarken iki farklı motor tipi kullanılıyor. 1,5 litrelik benzinli motorla 125 HP güç ve 153 Nm tork değerleri sunan Corolla’nın hibrit motorlu versiyonu ise kendi kendini şarj eden 5. nesil tam hibrit teknolojisi yer alıyor. Yeni lityum iyon bataryası ile daha güçlü ve verimli hâle gelen, elektrik motoru ve benzinli motoru kombine eden yeni nesil hibrit 1,8 litrelik sistemin gücü yüzde 15 artırılarak 140 HP olurken 185 Nm tork üretiyor. Aracın hibrit teknolojisi sayesinde 4,5 ila 4,7 lt/100 km’lik düşük yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...