Toyota Corolla Hybrid Türkiye pazarına rekor satışla girdi

- Güncelleme:
Toyota Corolla Hybrid Türkiye pazarına rekor satışla girdi

T-Otomobil Haberleri

Ülkemizde satışa başlamadan önce, sipariş alan Toyota Corolla Cross Hybrid, 2022 için ayrılan 2.700 adetlik kotasını ilk haftada satarak bir rekora imza attı. Yetkili bayilerde ise 150 kişiyi aşan sıra listeleri oluştu.

ALİ ÇELİK

Japon üretici Toyota’nın büyük bir merakla beklenen yeni SUV modeli Corolla Cross Hybrid’i Türkiye’de tanıtıma özel olarak 835 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Global planlamaya göre 2022 yılı için Türkiye’ye ayrılan 2.700 adetlik kotanın tamamı ise ilk hafta satılarak rekor kırdı. Toyota’nın 5. jenerasyon hibrit teknolojisini üzerinde ilk taşıyan model olarak da ön plana çıkan araç sınıf standartlarının üzerinde güvenlik ve teknoloji unsurlarına ev sahipliği yapıyor. 1.8 litre hibrit motoru bir önceki nesil sisteme göre yüzde 15 daha fazla güç üretiyor. 140 HP’lik güç önden çekiş sistemi ile yola aktarılırken 0-100 hızlanmasını 9,9 saniyede tamamlıyor. WLTP ölçümlerine göre yakıt ortalaması ise 5,0 lt/100 km seviyesinden. 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, lansman toplantısında tüm zamanların en yoğun showroom trafiğini yaşadıklarını belirterek “Gelecek yıl da Corolla Cross sıra yazacak bir model olacak. Bu adetlerle en çok satan ikinci modelimiz konumuna yükselecek. 2023 yılında şimdiye kadarki en yüksek satış adedimize ulaşma hedefindeyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burnus 15 Kasım 2022 15:27

Aldım gitti

Seracettin BURHAN13 Kasım 2022 23:34

Raporla Alabiliiyiz

Sonraki Haber Yükleniyor...