Citroën’in yeni silahı elektrikli ë-C3

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Citroën’in yeni silahı elektrikli ë-C3

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Başarılı çalışmaları ile global arenada Türkiye’yi en çok satan dördüncü ülke konumuna taşıyan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım “Yeni C3 ile elektrikli tarafta ciddi bir atağa geçeceğiz. Bu araç tüm ezberleri bozacak” dedi…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Fransız üretici Citroën, rekabetin yoğun yaşandığı B segmentinde yine güçlü bir oyuncu ile mücadeleye hazırlanıyor. Tamamen yeni geliştirilen ë-C3 ile daha yüksek konfor ve elektrikli araç kullanım kolaylığını en iyi fiyat-performansla müşterilerine sunmayı amaçlayan marka, 2024 yılında tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkacak.

Citroën’in yeni silahı elektrikli ë-C3

Elektrikli tarafta 320 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sunabilen 44 kWsa batarya paketi ve sadece 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj performansı sağlayan 100 kW DC hızlı şarj özelliği ile ön plana çıkan ë-C3 modelini benzinli tarafta 1.2 PureTech 100 HP motor ile manuel veya otomatik olarak tercih edilebilen C3 temsil edecek.

Düzenlenen global basın toplantısında Türkiye pazarı ile ilgili önemli bilgiler aktaran Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım 2023 başında 49.250 adet olarak belirledikleri satış hedefini hatırlatarak “Eylül sonu itibarıyla 45 bin adet seviyesine geldik. Önümüzde daha 3 aylık bir süreç var, dolayısıyla bu da bizi 60 bin seviyesinin üzerine taşıyacak gibi gözüküyor. Satışlarımızı geçen yıla göre %141 oranında ve pazar payımızı 1,7 puan olarak artırdık. Bunda tabii ki bütün modellerin etkisi çok büyük ama ticari araçların altını çizmeden geçemeyeceğim; çünkü Berlingo, Berlingo Van, Jumper, Jumpy Spacetourer bunlar segmentinde gerçekten ciddi başarılar gerçekleştirdiler. Biz 2022 senesini Citroën dünyası içinde yedinci ülke olarak tamamlamışken, 2023 senesinde ilk 9 aylık süreçte dördüncü ülke olmayı başardık. Modellerimize ilgi yoğun, bu yılı globalde en çok Citroën satılan üçüncü ülke olarak bitirme hedefindeyiz. Önümüzdeki yılda elektrikli modellerimizle bir yükselme grafiği hedefindeyiz. Yeni C3 modelimiz bu noktada çok önemli ve gerçekten ‘enleri’ barındıran model. ë-C3 ile gerçekten ezberleri bozacağımıza inanıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...