Dünya devlerinden Togg hamlesi! Mercedes ve Tesla peş peşe duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin yerli otomobili Togg, Türkiye’nin yanı sıra ABD’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde tanıtıldığı günden bu yana pazarda dikkatleri üzerine çekti. ABD’de düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’te de tanıtılan Togg, elektrikli otomobil devi Tesla ve Mercedes-Benz’e örnek oldu.

29 Ekim günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla ana üretim üssü Gemlik kampüsünde seri üretime başlayan ve yerli otomobil Togg, Türkiye’nin ilk elektrikli, Avrupa’nın ise ilk doğuştan elektrikli otomobili olma özelliğiyle tüm dünyada dikkat çekti. C-SUV modeliyle önümüzdeki Mart ayında piyasaya sürülmesi planlanan Türkiye’nin yerli otomobili Togg için yetkililer, bayilik sistemiyle çalışmayacaklarının bunun yerine daha yenilikçi bir sistemle çalışacaklarını açıklamıştı.

Yerli otomobil Togg için Türkiye’nin dört bir yanında deneyim merkezleri açılmaya başlanırken, bu merkezlerde araçları inceleyip deneyimleyecek vatandaşların, daha sonra yetkili kişilerin yönlendirmesiyle istedikleri araç versiyonunu internetten sipariş edecekleri aktarılmıştı. Satış işlemindeki bu yenilikçi yönüyle Togg, dünyanın en büyük otomobil üreticilerine de örnek oldu…

TOGG, MERCEDES VE TESLA’YA ÖRNEK OLDU

Gemlik fabrikasının açılışında konuşan Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Togg otomobilleri için Şubat 2023’te siparişleri almaya başlayacaklarını açıklamıştı. Mart 2023’te ise araçlar ilk sahiplerine ulaşacak. Bu arada Togg’un deneyim merkezlerinin sayısı da her geçen gün artacak 2025'te ülke çapında 35’ten fazla deneyim merkezi bulunacak.

Türkiye’de ilk ofisini açarak 2022 yılında ülkemizin otomobil pazarına girmeyi planlayan ancak planlarını erteleyen elektrikli otomobil devi Tesla, Türkiye’de araçlarının online sipariş ile almayı hedefliyor. Tıpkı Togg gibi.

Ayrıca Alman otomobil devi Mercedes-Benz de Türkiye’deki otomobil satışlarını bayilik yerine online siparişler üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Geçtiğimiz hafta, Alman otomobil devi BMW, Togg’un Gemlik rengini hatırlatan ve Togg'a benzemesiyle dikkat çeken modelinin Gemlik sahilinde fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Paylaşımı gören Türk takipçiler ise, “Yoksa siz Togg'a nispet mi yapıyorsunuz?” şeklinde yorumlar yapmıştı. BMW'nin paylaşımının sosyal medya viral olmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, BMW'ye efsane bir cevap verdi. Resmi Twitter hesabından BMW'nin söz konusu paylaşımını alıntılayan Varank, "Togg, Başka şubemiz yoktur" şeklinde bir

 attı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...