Ford 2023 hedefini erteledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ford 2023 hedefini erteledi

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Ford, artık bu yıl yerine 2024'te 'yılda 600 bin adet elektrikli araç' üretme hedefine yaklaşabileceğini tahmin ediyor.

Ford'un kendisi için belirlediği elektrikli araç üretim hedefine ulaşması biraz daha uzun sürecek. The Washington Post'un haberine göre, Ford CEO'su Jim Farley şimdi otomobil üreticisinin 2024'te yılda 600 bin adet elektrikli otomobil üretmeye başlayabileceğini düşünüyor. 

Şirket başlangıçta, Ford'un üretim maliyetlerini düşürmesine ve nikel ve kıtlığa yatkın diğer malzemelere olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olacak lityum demir fosfat pil paketlerinin yardımıyla 2023'ün sonlarında bu üretim düzeyine ulaşmayı hedefliyordu.

Şirketin mali gelir raporunda Farley, "yakın vadede EV (elektrikli araç) benimseme hızının beklenenden biraz daha yavaş olacağını" ancak bunun "Ford gibi erken hareket edenlere fayda sağlayacağına" inandığını açıkladı. Şirketin CEO'su, "EV müşterileri markaya sadık ve yüksek hacimli, birinci nesil ürünlerimizle birçoğunu kazanıyoruz." dedi. 

FORD ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞINDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ 

Otomobil üreticisinin tamamı elektrikli araç bölümü, birinci nesil F-150 Lightning ve Mustang Mach-E araçlarından elde edilen gelirin yüzde 39 artmasıyla yılın ikinci çeyreğinde başarılı oldu.

Ford, duyurulduktan sonra F-150 Lightning için ön sipariş yağmuruna tutuldu ve talep nedeniyle geçici olarak rezervasyon almayı durdurmak zorunda kaldı.

Şirket son zamanlarda artan üretim kapasitesini gerekçe göstererek aracın fiyatlarını düşürdü ancak bunun nedeni aynı zamanda Tesla ve General Motors gibi rakiplerin modellerine bakan daha fazla müşteriyi cezbetmek istemesi olabilir.

Ford CFO'su John Lawler, "EV'lere geçiş gerçekleşiyor, sadece biraz daha uzun sürebilir" ve "su sektör beklediğinden biraz daha yavaş olacak" dedi.

Otomobil üreticisi ayrıca 2026 yılına kadar yılda 2 milyon EV üretmeyi hedefliyordu ancak bu gecikme bu hedefi de etkiliyor. CNBC, Ford'un artık bu üretim seviyesine ne zaman ulaşabileceğini bilmediğini belirtiyor ancak Lawler, şirketin EV çabalarına aynı miktarda para yatırmaya devam edeceğine dair güvence verdi.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...