Hibrit BYD SEAL U nisanda geliyor, Türkiye için üretimde öncelik tanındı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hibrit BYD SEAL U nisanda geliyor, Türkiye için üretimde öncelik tanındı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

BYD’nin yeni SUV modeli SEAL U tanıtıldı. Avrupa’da hızla büyümeye devam eden ve Türkiye faaliyetlerini genişleten BYD, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren BYD SEAL U modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonunu ülkemizde satışa sunacak.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Konuyla ilgili açıklamasında bu hibrid modelin Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunulacağını belirten BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun; “Elektrikli araçların ithaline ilişkin yürürlüğe giren tebliğin ardından farklı bir süreç yönetmeye başladık ve ürün stratejimizde değişiklikler yaptık. Bazı modelleri öne çektik. Türkiye’de satış ve satış sonrası yapılanmamızı da geniş kapsamlı olarak uygulamaya devam ediyoruz. Bayilik altyapısının çok iyi planlanması gerekiyor, aksi takdirde, aceleye getirilmiş bir yapı başta müşterileri mağdur edecektir. Biz BYD Türkiye olarak, yaklaşık 80 yıllık global ve 30 yıldan uzun Türkiye otomotiv sektörü deneyimimizle, bugüne kadar diğer markalarımızla yaptığımız gibi, BYD markasının uzun yıllar Türkiye’de hizmet vereceği en üst düzey satış ve satış sonrası altyapımızı oluşturmaktayız. İlk planladığımız şekilde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bayi başvurularımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bayi sayımız artmaya devam ediyor ve 2024 sonunda en az 25 bayimiz ile faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte mevcut tebliğin tüm maddelerinin netleşmesini yakından takip ediyoruz ve bu detayları anlayarak gereğini yerine getirecek şekilde uygun yatırımları yapmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...