Motosiklet piyasasına dişli oyuncu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Motosiklet piyasasına dişli oyuncu

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hisseleri Koreli ortağı Hyundai’ye devrederek 30 yılı aşan otomotiv sektöründeki geçmişine ara veren Kibar Holding, motosiklet pazarı için kolları sıvadı. K-RIDERS markasıyla sektöre giriş yapan grup, küresel çapta tanınan markayla ilk mağazasını mart ayında açacak…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Ülkemizde 2023 yılını tarihî satış rekoru ile kapatan motosiklet pazarı, B sınıfı ehliyetlere tanınan 125cc kullanım hakkı ile iyice dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sektörde yaşanan bu gelişmeler büyük şirketlerin de ilgisini çekmeye başladı. Mart ayında düzenlenecek İstanbul Motosiket Fuarı için tansiyon yükselirken 2024 yılının en dikkat çekici gelişmesi Kibar Holding tarafından duyuruldu. Hyundai Assan girişimi ile ülkemizde yıllardır otomobil üretimi yapan şirket, satış ve satış sonrası hizmet alanlarında da ayrı bir uzmanlığa sahip. Otomotiv üretimindeki hisselerini Koreli ortağı Hyundai’ye devreden Kibar Holding, motosiklet dünyasının en ikonik markalarından biri olan ve üretim adetleriyle birçok markayı geride bırakan İngiliz kökenli Royal Enfield markası ile iki teker pazarına ciddi bir giriş yaptı. 

Kibar Holding Kurumsal Gelişim ve Strateji Başkan Yardımcısı Gökhan Lokmanoğlu “30 yılı aşan otomotiv tecrübemizi yeni kurduğumuz K-RIDER markamızla motosiklet pazarına aktaracağız. Dünyanın en köklü şirketlerinden, 125 yıldır üretim yapan Royal Enfield markasını Türkiye pazarıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Farklı motor hacimlerinde ve modellerinde üretim yapan ve segmentinde dünya lideri olarak gösterilen Royal Enfield, Harley Davidson gibi önemli markalara da üretim yapıyor. Kibar Holding’in distribütörlüğüyle kurulan iş birliği, markanın önemli modelleri arasında gösterilen Bullet, Classic, Meteor, Super Meteor, Interceptor ve Continental GT gibi 350cc ve 650cc motor hacmine sahip ikonik modelleri Türk tüketiciler ile buluşturacak. Öte yandan iki teker dünyasında küresel çapta ilgi gören, ülkemizde meraklıları tarafından heyecanla beklenen Himalayan modeli de K-RIDER çatısı altında yollara çıkacak. Ayrıca motosiklet sektöründe üstün kalite ve premium algısı ile eşleşen markaları ülkemizde motosiklet sürücüleri ile buluşturmaya hazırlanan K-RIDES, kişisel koruyucu ekipmanlardan kıyafete, donanımdan yedek parça ve aksesuarlara uzanan geniş bir ürün gamını tüketiciyle buluşacak.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...