Otomobil devinden uyarı: Yaklaşık 300 bin kullanıcı verisi sızdırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devinden uyarı: Yaklaşık 300 bin kullanıcı verisi sızdırıldı

T-Otomobil Haberleri

Toyota Motor tarafından tüm kullanıcıları ilgilendirecek bir açıklama geldi! Şirket yaptığı duyuruda, T-Connect servisinden yaklaşık 296 bin müşteri bilgisinin sızdırılmış olabileceğini tespit ettiğini belirtti.

Japon otomobil üreticisi Toyota, araçları bir ağ üzerinden birbirine bağlayan bir telematik hizmeti olan T-Connect kullananların 296 bin 19 e-posta adresi ve müşteri numarasının potansiyel olarak sızdırıldığını açıkladı. Veri sızıntısından etkilenen müşteriler, Temmuz 2017'den bu yana e-posta adreslerini kullanarak hizmetin web sitesine kaydolan kişiler olarak açıklandı.

Toyota yaptığı açıklamada, güvenlik uzmanlarının soruşturmasına dayanarak bilgilerin saklandığı veri sunucusunun erişim geçmişinden üçüncü bir tarafın erişiminin doğrulanamayacağını ifade etti. Aynı zamanda, üçüncü taraf erişiminin 'tamamen dışlanamayacağını' da sözlerine ekledi.

TOYOTA'DAN AÇIKLAMA

Reuters'ın haberine göre, otomobil üreticisi Toyota, kullanıcıların isimler, telefon numaraları veya kredi kartı bilgileri gibi hassas kişisel bilgilerinin sızdırılmış olma ihtimalinin bulunmadığını açıkladı.

Japon otomobil üreticisi, bilgilerin kötüye kullanıldığını ise henüz doğrulamadı ancak kullanıcıların e-posta adreslerine istenmeyen e-posta gönderme, kimlik avı dolandırıcılığı ve istenmeyen e-posta mesajlarının gönderilme ihtamali olduğu konusunda uyardı.

Otomobil üreticisi, T-Connect web sitesini geliştiren bir kişinin, Aralık 2017'den bu yıl 15 Eylül'e kadar kamuya açık ayarlarla kaynak kodun bölümlerini yanlışlıkla yüklediğini belirtti.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...