Yeni Megane artık elektrikli bir SUV: Fiyatı ve performansı rakiplerini zorlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yeni Megane artık elektrikli bir SUV: Fiyatı ve performansı rakiplerini zorlayacak

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Şehir içinde 530 km menzile erişebilen, 40 dakikada yüzde 80’lik şarj kapasitesine ulaşan ve tamamen elektrikli bir motorla karşımıza çıkan Yeni Megane, 1.499.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Renault, Türkiye’nin en çok satan modellerinden biri olan Megane modelinin, SUV formundaki tamamen elektrikli Megane E-Tech modelini Techno versiyonunda opsiyonlar hariç 1.499.000 TL’den, Iconic versiyonu ise 1.599.000 TL’den ülkemizde satışa sundu.

Düzenlenen basın toplantısında Megane Hatchback modelinin Avrupa’da 28 yılda, 4 jenerasyon boyunca 1,3 milyon adetlik satışa ulaştığına dikkat çeken MAİS AŞ Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Megane, tüm gövde tipleri ile son 20 yıllık satışlara baktığımızda Türkiye binek pazarında en çok satan 3. otomobil konumunda. Şimdi Megane efsanesi elektrik devriminde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.

Yeni Megane artık elektrikli bir SUV: Fiyatı ve performansı rakiplerini zorlayacak

Yeni Megane E-Tech %100 elektrikli 160 kW motoru ile segmentindeki en yüksek güce ve şarjlanma özellikleri ile en iyi değerlere sahip. Ayrıca segmentindeki en yüksek batarya kapasitelerinden birini barındırıyor. Bu sayede ortalamada 450 km WLTP menzili, şehir içinde ise 530 km menzil sunabiliyor. Güçlü modelimiz Austral ve ağustos itibarıyla satışlarına başladığımız Megane E-Tech ile C segmentinin %98’ine erişim sağlamış durumdayız. 2012 yılından itibaren günümüze geldiğimizde Türkiye’de 5.000 adetten fazla elektrikli otomobil sattık ve ODD verilerine göre en çok elektrikli otomobil satan marka konumundayız. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de elektrikli otomobil denilince ilk akla gelen markalardan biriyiz ve elektrikli araçlar konusunda sektörde öncü bir markayız. Renaulution stratejimiz ile bu durumu daha da güçlendirmek ve tam olarak elektrikli otomobiller ile özdeşleşmek istiyoruz.

Elektrikli 160 kW/220 bg motoru ile 0’dan 100 km/s’ye sadece 7,4 saniyede ulaşan yeni Renault Megane, 42 dakikada %80 şarj kapasitesi, 21 gelişmiş sürüş destek sistemi, 564 cm² OpenR Link bilgi-eğlence sistemi ve daha birçok yüksek teknolojiyle kullanıcıların karşına çıkıyor. 
Araç toplamda 30 litre saklama alanıyla sınıfının en iyi değerlerinden birine sahip olurken bagaj hacminde ise 440 litrelik bir hacim sunuyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...