Yeni Austral E-Tech full Hybrid Türkiye’de

- Güncelleme:
Yeni Austral E-Tech full Hybrid Türkiye’de

T-Otomobil Haberleri

Şehir içinde sağladığı yüzde 80’e varan elektrikli sürüş ve kendi kendini şarj etme özelliği sayesinde yüzde 40 yakıt tasarrufu sağlayan Austral E-Tech, 20 farklı sürüş destek sistemi ile geldi. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip aracın başlangıç fiyatı ise 1.926.000 TL

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Renault’un bugüne kadarki en iyi aracımız sloganıyla mayıs ayında tanıttığı ve büyük ilgi gören yeni Austral modeli, 200 hp güce sahip E-Tech full hybrid motoruyla ülkemizde satışa sunuldu. Techno Esprit Alpine donanım versiyonla beğenilere sunulan araç kendi kendini şarj edebilen teknolojisi sayesinde şehir içindeki yolculukların %80’ini elektrikli modda yapmaya imkânı sağlıyor.

Yeni motorda, batarya; yavaşlama ve frenleme sırasında şarj olurken, bu sayede prize takmadan elektrikli sürüş keyfi yaşanıyor. Uygun şartlarda 130 km/s hıza kadar elektrikli modda sürüş, tek depoyla 1.100 km’ye varan sürüş menzili ve şehir içi sürüşte benzinli motora kıyasla sürüş şeklini değiştirmeden %40 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Araçta ayrıca yeni 1,2 litre 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor kullanılıyor. Yüksek güç ve tork üretimine sahip elektromotor (50 kW ve 205 Nm), yüksek kapasiteli bir lityum iyon batarya (1,7 kWh / 400 V) ve ikisi elektrik, beşi hibrit mod olmak üzere 7 vitesli bir şanzıman sistemi ile tamamlanıyor. Bu sayede E-Tech full hybrid teknolojisi 146kW/200 hp toplam güç üretebiliyor.  Austral E-Tech full hybrid, Renault’nun üçüncü nesil dört tekerlekten yönlendirme sistemi gelişmiş 4Control ile donatılıyor. Bu sistem aracın Multi-sense ayarlarındaki ek kişiselleştirme seçenekleriyle optimum yol tutuş sağlıyor. Sürücüler, sürüş tercihlerine göre ince ayar yapmak için 13 seviye arasından seçim yapabiliyor.

GÜVENLİKTE ZİRVE

Austral, geliştirilmiş pasif güvenlik ekipmanlarıyla sürücü, yolcular ve trafikteki herkes için yüksek seviyede koruma teknolojilerine ev sahipliği yapıyor. Tipik güvenlik özellikleri iyileştirilen ve yandan çarpışma durumunda sürücü ile ön yolcu arasına konumlandırılan orta konsol hava yastığı da eklenen Austral, Euro NCAP testlerinde aldığı 5 yıldız ile Türkiye yollarına çıkıyor. Aracın sahip olduğu 20 farklı sürüş destek sistemi, sürüş, park etme ve güvenlik olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Yaya ve bisiklet algılama fonksiyonlu Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Gelişmiş Şerit Takip Sistemi, Adaptif LED Pure Vision ön farlar gibi özellikler ise öne çıkan sürüş destek sistemleri arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...