Renault Mais CEO'su Çağdaş: İkinci yarıda taşlar yerine oturacak

- Güncelleme:
Renault Mais CEO'su Çağdaş: İkinci yarıda taşlar yerine oturacak

T-Otomobil Haberleri

Türkiye otomotiv pazarını değerlendiren MAİS AŞ Genel Müdürü Berk Çağdaş, önemli açıklamalarda bulundu.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Yılın ilk yarısında yeterli stok durumunda daha fazla araç satılabileceğine değinen Çağdaş; “Ocak - Haziran döneminde özellikle spekülatif talebin öne çıktığını görüyoruz. Ekonomik beklentiler, kurların yükselmesi, faiz artışı, tüketici kredilerinin oldukça kullanması zor hale gelmesi gibi beklentilerimiz zaten vardı. Yani ekonomik istikrar programının uygulanması birtakım tabii zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu durum ocak-haziran döneminde gerçekleşen satışların yüzde 40-45’inin spekülatif amaçlı alımlardan kaynaklı olduğunu net olarak ortaya koyuyor” dedi.

İkinci elde fiyat dengesizliklerinin hem haksız kazanca hem de vergi kaybına yol açtığını kaydeden Çağdaş; “Bunun için bir takım girişimlerimiz oldu. Ticaret Bakanlığı’nın son dönemde almış olduğu tedbirler işe yaradı. İkinci el piyasasının rehabilite edilmesi lazım ve bu işin ticaretini yapanların çok ciddi ve dikkatli şekilde gözden geçirilmesi lazım” ifadelerini kullandı. Çağdaş, yılın ikinci yarısı için daha dengeli bir pazar beklediklerini dile getirerek; “Talepte azalma, beklemeye geçiş, normal talebin önünde bir arz, yani bir miktar stok oluşmaya başlaması durumu olası. Dolayısıyla ben ikinci yarı yılda birinci yarı yıl gibi bir talep fazlasının olacağını zannetmiyorum” dedi… 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...