Kulis: Yeni asgari ücret 16 bin TL'yi görecek, yüksek oranda yapılacak son zam olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TGRT

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşının yanı sıra asgari ücrete de yapılacak zam oranı netleşmeye başladı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, "yüksek oranda yapılacak son zam olacak" diyerek yeni asgari ücretin en az 16 bin TL'yi göreceğini söyledi.

Asgari ücrete yapılacak zam için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Kasım ayında yapılacak hazırlıkların ardından Aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Asgari ücretin 2024 yılında ne kadar olacağı merak edilirken, bugün açıklanan enflasyon rakamları yeni zam oran hakkında ipuçları verdi. Enflasyon rakamlarıyla yeni asgari ücretin en az 16 bin TL'ye ulaşması beklenirken, TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara kulislerinde asgari ücret için konuşulan detayları aktardı.

ASGARİ ÜCRET 16 BİN TL'Yİ BULUYOR

Enflasyonun artışı asgari ücrette beklentileri artırdığını söyleyen Ahmet Sözcan "Üç aylık enflasyon yüzde 25,11 olmuştu. Ekim ayı enflasyonu yüzde 3,43 eklendiğinde yüzde 28,54 oluyor. Önümüzdeki ay enflasyon oranlarını da görmek gerekiyor. Ancak asgari ücret zammı yüzde 30’un altında olmaması gerekiyor. Asgari ücrete yüzde 30 zam eklendiğinde 14 bin 822 liraya çıkıyor. Yüzde 35’lik zam ile asgari ücret 15 bin 192 lira olur. Yüzde 40’lık bir zam olursa 15.962 lira seviyesine çıkıyor. Beklenti 15 bin lira altında olmaması yönünde.” dedi.

YÜKSEK ORANDA YAPILACAK SON ZAM

Yerel seçimlerin asgari ücrete etkisini değerlendiren Sözcan, "Bu yüksek oranda alınan en son azgari ücret zammı olabilir. Son iki yıldır asgari ücrete yılda iki kez zam yapıldı. Ancak yerel seçimleri atlattıktan sonra hedef enflasyona göre zam yapılırsa daha düşük zamlar yapılacak ve yılda bir kez zam yapılabilir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...