VR ile ilk sanal duruşma yapıldı

VR ile ilk sanal duruşma yapıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova tarafından geliştirilen Vemaker platformunda online kurgusal dava yarışması düzenlendi.

ÖMER TEMÜR

Aksan Hukuk Bürosu iş birliğiyle gerçekleştirilen dava yarışmasına katılan 40 öğrenci, davalı ve davacı tarafları olarak ayrılarak kurgulanmış bir dava gerçekleştirdi. Duruşmada takımlar, kendi konuları ile ilgili dilekçelerini sunup savunmalarını yaptı. Dava sonucunda jüri, sunulan dilekçeleri ve takımların duruşma performansını değerlendirdi. Vemaker modelinin World Economic Forum’da açıklanan ‘geleceğin fütüristik işleri’ listesine girmiş yedi işten biri olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Modern Innova Yönetici Ortağı Alper Gökçer, “Proje ile sanal mahkemelerin önü açıldı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...