iPhone kullanıcılarına gönderilen Acil Durum Bildirisi nedir? Test Alert Notification ne işe yarıyor?

Düzenleyen:
iPhone kullanıcılarına gönderilen Acil Durum Bildirisi nedir? Test Alert Notification ne işe yarıyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'deki birçok iPhone kullanıcısına erken saatlerinde Acil Durum Uyarıları kapsamında sabahın "Evde Kal Turkiye" bildirimi geldi. Kamuoyunda kısa süreli paniğe sebep olan bildirim hakkında resmi bir açıklama yapılmazken uyarıların yalnızca Vodafone kullanıcılarına geldiği iddia edildi.

iPhone'lara arka arkaya gelen acil durum mesajları herkesi şaşkına çevirdi. Milyonlarca iPhone sahibi telefonlarına arka arkaya gelen mesajlara baktığında neye uğradığını şaşırdı.

Edinilen bilgiye göre, iPhone’un acil durumlarda hükümet ve kamu güvenliği uyarıları için sunduğu özellik Türkiye’de ilk kez kullanıldı. Test amacıyla bu özellik açık olan vatandaşların telefonlarına test bildirimi atıldı.

YALNIZCA iOS KULLANICILARINA GİTTİ

Muhtemelen bildirim testi sırasında yapılan bir hata nedeniyle çok sayıda bildirim arka arkaya iPhone kullanıcılarına ulaştı. 

iOS kullanıcıları sabah sabah bu mesajla uyanırken Android kullanıcıları ise bu durumdan etkilenmedi.

iPhone kullanıcılarına gönderilen Acil Durum Bildirisi nedir? Test Alert Notification ne işe yarıyor?

Öte yandan uyarıların yalnızca Vodafone kullanıcılarına geldiği öğrenildi ve söz konusu operatörden yapılan açıklamada, "Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" denildi.

'Test Alert Notification' ne işe yarıyor, nasıl kapatılır?

Test uyarısı bildirimi anlamına gelen 'Test Alert Natification' genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak biliniyor. 

Ayarlar > Bildirimler'e gidin. Ekranın en alt kısmına kaydırın. Test Alert Notification sekmesinden bildirimleri kapatın. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...