8 yıl yazılım desteği sunan akıllı telefon tanıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Gizchina
- Güncelleme:
8 yıl yazılım desteği sunan akıllı telefon tanıtıldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizchina

Yazılım, akıllı telefon satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Fairphone da 8 yıla kadar yazılım desteği sunan Fairphone 5 modelini tanıttı. Peki, Fairphone 5 teknik özellikleri neler? Fairphone 5 ne kadar? İşte cevabı.

Akıllı telefonların uzun yıllar boyunca yazılım desteği alması müşteriler tarafından artı olarak kabul ediliyor. Fairphone da 8 yıla kadar yazılım desteği alacak Fairphone 5 akıllı telefon modelini duyurdu.

FAIRPHONE 5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Fairphone 5, gücünü 6 nanometre üretim sürecinden geçen Qualcomm QCM6490 işlemcisinden alıyor. Akıllı telefon; 6.46 inç büyüklüğünde, 1224 x 2770 çözünürlüğünde, 90 Hz yenileme hızında OLED ekrana sahip. Ekran, Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Ayrıca delik tasarımlı 50 Megapiksel özçekim kamerası da mevcut.

Arka panelde ise OIS destekli IMX800 ve 50 Megapiksel IMX858 ultra geniş açılı olmak üzere iki adet kamerası bulunuyor. Cihaz, 30 W hızlı şarj destekli 4200 mAh bataryaya sahip.

8 yıl yazılım desteği sunan akıllı telefon tanıtıldı

8GB RAM ve 256 GB da dahili depolamaya sahip Fairphone 5, Android 13 ile kutudan sunuyor. Fairphone 5 modelinin en çok dikkat çeken özelliği ise 8 yıla kadar yazılım desteği sunmak oldu. Akıllı telefon, kullanıcılarına 2031 yılına kadar yazılım desteği sağlayacak.

Fairphone 5, tüm bunların dışında Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC ve 5G desteğini de sunuyor. Mavi, şeffaf ve siyah renk seçeneklerinde piyasa sunulan cihazın fiyat etiketi ise 700 dolar olarak açıklandı. Fakat belirtmek gerekiyor ki Fairphone henüz ürünlerini Türkiye pazarına sunmuyor.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...