Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA/İHA

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ikmal yapacak ve içinde avokado, limon ve dondurma gibi bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattı.

ABD’li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, yaklaşık 2,17 ton deney malzemesi ve donanım taşıyan Dragon kargo mekiğini Falcon roketiyle Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlattı.

Uzaya gönderilen malzemeler arasında avokado, limon ve dondurma ile deney amaçlı kullanılacak karıncalar ve tuzlu su karidesleri de yer aldı. Ayrıca, uydu ve onarım işlerinde kullanılmak üzere Japon şirketi Gitai Inc tarafından üretilen bir robotik kol da uzaya gönderildi.

PAZARTESİ GÜNÜ ULAŞMASI BEKLENİYOR

Kargo mekiğinin pazartesi günü istasyona ulaşması bekleniyor. İkmal seferi, SpaceX'in ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) adına gerçekleştirdiği 23'üncü sefer olacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderildi

UZAY YÜRÜYÜŞÜ ERTELENMİŞTİ

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), geçtiğimiz günlerde ISS'deki astronotlardan birinin sağlık durumunda yaşanan problemler nedeniyle ISS'e yeni güneş panelleri takmak üzere gerçekleştirilmesi beklenen uzay yürüyüşünü ertelemişti.

NASA, ABD'li Astronot Mark Vande Hei ve Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'ndan (JAXA) meslektaşı Akihiko Hoshide'nin ISS dışına çıkmasına 24 saatten az bir süre kala alınan kararın nedeninin Hei'nin yaşadığı küçük çaplı bir sağlık problemi olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında ISS'e varan ve 2022'nin bahar aylarına kadar orada kalması beklenen Emekli Albay Hei'nin durumunun ciddi olmadığı aktarılırken, uzay yürüyüşünün SpaceX'in kargo uçuşu ve Rus astronotların Eylül ayındaki uzay yürüyüşlerinden sonra gerçekleşeceği ifade edildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...