Bayraktar ve Atak dünyaya yayılıyor: Sırada Irak var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bayraktar ve Atak dünyaya yayılıyor: Sırada Irak var

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, son yıllarda savunma sanayisinde attığı adımlarla tüm dünyanın dikkati çeken Türkiye'den ilk milli ve özgün silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2, T129 ATAK helikopter ve gelişmiş silahlarından satın almak istediklerini söyledi.

Libya, Katar, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerin aktif olarak kullandığı ve birçok ülkenin de yoğun ilgi gösterdiği Bayraktar TB2'ye bir talep de Irak'tan geldi. Irak Savunma Bakanı İnad, Türkiye'den Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopterleri almak istediklerini açıkladı

"UZLAŞMAYA VARDIK"

İnad, Irak'ta yerel bir televizyona yaptığı açıklamalarda, "Türkiye'den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik. Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardık" dedi.

"Türkiye'nin Bayraktar isimli SİHA'ları çok gelişmiş ve büyük başarı elde etti" diyen İnad, "Bunlar, geceleri bile hizmet verme kapasitesine sahip olduğu için DEAŞ terörüyle mücadelemizde işimize yarar. Irak ordusu bu teknolojiden yoksun" ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

19 Ağustos tarihinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'21) katılan Irak Savunma Bakanı İnad, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelmişti.

Bayraktar ve Atak dünyaya yayılıyor: Sırada Irak var

"PEK ÇOK ÜLKE SIRADA BEKLİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı Baykar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunmuştu. "Göklerin yeni hakimi AKINCI'yı güvenlik güçlerimizin kullanımına sunuyoruz" diyen Erdoğan, "Vakti geldiğinde bunların da teslimatı gerçekleşecek. Milli SİHA'larımız için daha pek çok ülke sırada bekliyor. Elbette bunlar her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Milli teknolojilerimizin, müttefik ülkelerin güvenliğine katkı sunmasını önemli görmekle birlikte kararlarımızı kendi stratejik önceliklerimize göre veriyoruz. Bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Şimdi de askeri ve diplomatik gücümüzü çok daha ilerilere taşıyacak nice övgüye muhatap olacak göklerin yeni hakimi AKINCI'yı güvenlik güçlerimizin kullanımına sunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...