Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Virgin Galactic Türk yazılımıyla hazırlanıyor

Virgin Galactic Türk yazılımıyla hazırlanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Galactic’in uzaya çıkacak pilot ve yolcuları yazılım sayesinde gerçeğe yakın bir deneyimle yolculuğa hazırlanıyor. Üstelik eğitim maliyetleri önemli oranda azalıyor

Britanyalı milyarder Richard Branson’ın şirketi Virgin Galactic, pilotların eğitimi ve yolcuların uzay yolculuğuna hazırlanması için HAVELSAN'a ait ABD merkezli Türk şirketi Quantum3D'nin görüntü üreteci IDX80'i kullanmaya başladı. Bir süre önce uluslararası pazarlara açılmak ve ihracat gelirlerini artırmak için Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren Quantum3D'yi satın alan HAVELSAN, simülatör teknolojileri ve ortaya koyduğu hizmetlerle birçok teknoloji şirketi için çözümler üretti. Quantum3D, MANTIS simülasyon yazılımının da entegre edildiği IDX80 görüntü üreteci ürününü, ABD'li Virgin Galactic’in kullanımına sundu. Yazılım sayesinde Galactic’in uzaya çıkacak pilot ve yolcuları, gerçeğe yakın bir deneyimle yolculuğa hazırlanıyor, eğitim maliyetleri önemli oranda azalıyor. Ayrıca aracın hareketine göre dış dünya görüntüsü, gündüz/gece ve farklı mevsimsel etkileri, efekt görüntüleri, hava olayları gibi kullanıcının eğitimine katkı sağlayan görsel videolar oluşturulabiliyor. Quantum3D, yakın zamanda uzay çalışmaları yapan bir başka şirketten de yeni sipariş aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...