PİLOT’tan girişimcilere 10 milyon TL

PİLOT’tan girişimcilere 10 milyon TL

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Telekom’un hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’un 9. dönemi tamamlandı. Bu dönemde PİLOT programından mezun olan 18 girişim, çevrim içi düzenlenen PİLOT Demo Day etkinliği ile tanıtıldı.

ÖMER TEMÜR

Ağırlıklı olarak yapay zekâ odaklı, nitelikli ve özgün teknolojiler geliştiren ekiplerin oluşturduğu 18 girişime 5 milyon TL üzerinde destek sağlarken, bugüne kadarki toplam nakit desteği yaklaşık 10 milyon TL’ye ulaştı. PİLOT’tan 2013 yılından bu yana toplamda 91 girişim mezun olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “Sağlık, enerji ve eğitim alanlarındaki yatırımlarımızla yeni ‘unicorn’lar ortaya çıkarmayı hedeflerken, yakın zamanda yapay zekâ ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Syntonym, Optiyol, QuantWifi ve B2Metric olmak üzere dört yeni girişime daha yatırım yaptık. Böylece TT Ventures ile yatırımcısı olduğumuz girişim sayısını 8’e çıkararak bu alandaki portföyümüzü ikiye katladık. Yatırımlarımızın 4’ü yine PİLOT programımızdan mezun olan yapay zekâ temelli çözümler üreten şirketler. PİLOT mezunu girişimlerin bu yıl sonunda sağladıkları istihdamın 1.500’e yaklaşmasını bekliyoruz. İngiltere’den Amerika’ya, Hindistan’dan Pakistan’a, Kore’den Japonya’ya kadar küresel arenadaki faaliyetlerle göğsümüzü kabartan mezunlarımızın aldıkları toplam yatırım tutarı da 16 milyon doları geçti” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...