Huawei işletim sisteminin küresel sürümünün tarihi belli oldu

Düzenleyen:
Huawei işletim sisteminin küresel sürümünün tarihi belli oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS'un yeni sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Çinli şirket, Android'den kovulmasının acısını en hızlı büyüyen işletim sistemi olarak çıkarıyor. Zira şirket, bir yıl bile geçmeden 220 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı.

Çinli teknoloji devi Huawei,  2019 yılında ABD'nin kara listesine alındı. Trump yönetimi, teknoloji şirketine "ulasal güvenliği tehlikeye atabileceği" gerekçesiyle ambargo uygulanmasına karar verdi. Kara listenin ardından Google'ın Android işletim sisteminden çıkarıldı. Aynı şekilde ABD merkezli teknoloji geliştiricilerinin ürünlerini kullanması ve ortaklık yapması yasaklandı. 

Huawei'yi uçuruma sürükleyen ambargo kararı şirketin kendi işletim sistemi HarmonyOS’u (Çin'de HongMeng OS) geliştirmesine yol açtı. 2021'de piyasaya sürülen HarmonyOS, kısa sürede o kadar büyüdü ki 220 milyondan fazla cihaza yüklendi. 

HARMONYOS 3.0 TEMMUZDA 

Teknoloji devi, işletim sistemini güncelleyerek geliştirmey çalışıyor. Yakın zamanda yeni sürüm HarmonyOS 3.0'ın piyasaya sürülmesi bekleniyor. Sızıntı kaynakları ise yeni sürüm için bir tahminde bulundu. 

Huawei işletim sisteminin küresel sürümünün tarihi belli oldu

Huawei, yeni nesil HarmonyOS 3.0 sürümünü Temmez 2022'de piyasaya sürebilir. Resmi tanıtımının ise Haziran 2022'ye kadar yapılması bekleniyor. Bu arada, Huawei'nin 2022'nin ilk çeyreğinde bir tanıtım etkinliği yapacağı da konuşuluyor. Huawei, HarmonyOS 3.0 Geliştirici Önizlemesini Ekim 2021'de düzenlenen Huawei Geliştirici Konferansı'nda piyasaya sürdü. HarmonyOS 3 Beta'nın ise 2022'nin ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği açıklandı. Beta sürümü, geliştiricilere daha eksiksiz sistem yetenekleri ve geliştirme araçları sağlayacak.

HarmonyOS'un yeni nesil bir işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında sistem mimarisi esnek bir şekilde konuşlandırılabilir ve farklı hafızalara sahip akıllı cihazların aynı dilde iletişim kurmasını sağlayabilir. En son sürümde, dağıtım otomasyon araçları olacak ve geliştiriciler, işletim sistemini tamamlamak için donanıma dayalı gerekli bileşenleri seçebilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...