Ünlü yayıncılık platformunda dolandırıcılık: 40 şüpheli gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ünlü yayıncılık platformunda dolandırıcılık: 40 şüpheli gözaltına alındı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Ünlü yayıncılık platformu Twitch üzerinde çalıntı kredi kartlarından Twitch kullanıcılarına BIT (Twitch Para Birimi) gönderen dolandırıcılar, İstanbul merkezli 11 ilde gerçekleşen operasyonlarla yakalandı. İstanbul merkezli 11 ilde gerçekleşen operasyonda 4 şahıs firar ederken 40 şüpheli ise gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dolandırıcılık soruşturması için harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipleri sosyal medya platformu Twitch üzerinden kimliği bilinmeyen şahıslara ait kart bilgilerini kullanarak bazı Twitch kullanıcılarına BIT (Twitch Para Birimi) gönderildiğini tespit etti. Bu yöntemle haksız kazanç elde eden 44 şüpheli polis ekiplerinin geniş çaplı çalışmasıyla gözaltına alındı.

40 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Denizli’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.  Gerçekleşen operasyonda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen ev ve iş yerlerinde çok sayıda doküman ve dijital materyale el konuldu. Yakalanan şüphelilerden firar eden 4 kişi için yakalama çalışması devam ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...