Sony hisselerini düşüren hamle: Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alıyor

Düzenleyen:
Sony hisselerini düşüren hamle: Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Microsoft, oyun geliştiricisi Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın alacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Microsoft'un Xbox oyun konsolunun da en büyük rakibi PlayStation'ın geliştiricisi Sony’nin hisseleri değer kaybetti.

ABD merkezli Microsoft, "Call of Duty" ve "World of Warcraft" gibi oyunlarla sektörün popüler ismi Activision Blizzard'ı 68,7 milyar dolara satın almak için bir adım attı. 

Microsoft, yeni bir açıklama yaparak oyun sektörünün hızla büyüdüğüne işaret etti. Açıklamada, 3 milyar insanın aktif olarak oyun oynadığını ve oyunun artık en hızlı büyüyen eğlence biçimi olduğunu belirtti.

Activision Blizzard'ı satın almayı planlayan Microsoft, bu sayede oyun sektöründeki büyümesini hızlandıracağını açıkladı. Açıklamaya göre, Microsoft, Activision Blizzard'ı hisse başına 95 dolar karşılığında 68,7 milyar dolara satın almak istiyor. Böylece Microsoft, Tencent ve Sony'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi olacak.

SONY HİSSELERİ ÇAKILDI

Bu arada, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alacağını duyurmasının hemen ardından Sony'nin hisseleri büyük bir değer kaybı gördü. Rakip oyun şirketi Sony'nin hisseleri son iki yılın en büyük düşüşünü yaşayarak, yüzde 10'a yakın değer kaybetti.

Microsoft, Call of Duty ve World of Warcraft gibi popüler oyunların geliştiricisini satın alarak, kendi Xbox oyun konsolunu geliştirmek istiyor. Böylece Xbox'ın konumunu güçlendirmeyi ve en büyük rakibi PlayStation'a karşı koymayı amaçlıyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...