Instagram IGTV ile yollarını ayırıyor

Düzenleyen:
Instagram IGTV ile yollarını ayırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, yeni bir açıklama yaparak IGTV uygulamasına son verdiğini duyurdu. IGTV’nin yanı sıra video özelliklerindeki diğer değişiklikleri de aktardı.

Sosyal medya devi Instagram, en büyük rakibi TikTok’un stratejisini adım adım takip ediyor. Şirket, TikTok’un kısa sürede nasıl 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaştığını anlamaya çalışırken, uygulamada bir takım temizlikler yapıyor.

Açıklamaya göre, bağımsız IGTV uygulaması en son Ağustos 2021'de güncellendi ve hâlâ Google Play Store'dan indirilebiliyor. Instagram, daha uzun formatlı videolar ile YouTube’a karşı rekabet etme amacıyla IGTV için ayrı bir uygulama sunmaya başlamıştı. 

Nihayetinde Instagram, IGTV’yi platforma entegre etti ama zamanla TikTok rekabeti ağır bastı. Şirket, odağını Reels'e kaydırdıkça IGTV reklamlarını da durdurmaya başladı. 
Instagram’ın IGTV ile yollarını ayırmasının ardından kullanıcılar artık videolarını normal Instagram video formatında yayınlayacak. Doğrudan ana uygulamadaki videolar odak noktası haline gelecek. 

Bununla birlikte, Instagram Reels’e yatırımlarını artırdı ama halen Reels’te reklamlar gösterilmiyor. Bu yıl içinde Instagram’ın Reels’te reklamları test etmesi bekleniyor ve içerik oluşturucular bu yılın sonundan itibaren Reels için reklam geliri elde etmeye başlayabilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...