Samsung Galaxy verileri hacklendi

Düzenleyen:
Samsung Galaxy verileri hacklendi

TEKNOLOJİ Haberleri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaptığı açıklamada bilgisayar korsanlarının dahili şirket verilerini ihlal ederek Galaxy akıllı telefonlardaki bazı kaynak kodlarına eriştiğini belirtti.

Bilgisayar korsanları Lapsus$, hafta sonu Telegram kanalı aracılığıyla 190 gigabaytlık gizli Samsung kaynak kodunu çaldığını iddia etti. Samsung ise açıklamada belirli bir bilgisayar korsanının adını vermedi. Ayrıca söz konusu saldırının şirket ya da kullanıcılar üzerinde bir etkisinin olmayacağını da ileri sürdü. 

Bir Samsung sözcüsü CNBC’ye açıklama yaparak, “Kısa süre önce, belirli şirket içi verilerle ilgili bir güvenlik ihlali olduğu konusunda bilgilendirildik. Olayı öğrendikten hemen sonra güvenlik sistemimizi güçlendirdik. İlk analizimize göre, ihlal Galaxy cihazlarının çalışmasıyla ilgili bazı kaynak kodlarına yönelik. Ancak tüketicilerimizin veya çalışanlarımızın kişisel bilgilerini içermiyor.” dedi. 

Samsung’un akıllı telefon ve tablet gibi tüketici ürünleri Galaxy markası altında tanımlanıyor. Şirket, bu ihlalin müşterileri veya çalışanları etkilemediğini söylese de pek çok kullanıcı endişelerini sosyal medyada dile getirdi. Bu arada, hacker grubu Lapsus$, geçtiğimiz ay çip şirketi Nvidia’yı da hackledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...