Dört büyük WhatsApp değişikliği!

Düzenleyen:
Dört büyük WhatsApp değişikliği!

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, mesajlaşma uygulamasını kökten değiştirecek büyük uygulama değişiklikleri planlıyor. Bir dizi sızıntı görüntü, topluluklar ve emoji tepkileri gibi yenilikleri ortaya koydu. İşte platforma gelecek dört yenilik…

Mesaj tepkileri: Muhtemelen en heyecan verici yeni güncelleme, mesaj tepkilerinin eklenmesi olacak. Bu, Meta'ya ait Facebook’ta zaten mevcut ancak şu anda WhatsApp için de geliştiriliyor. Daha az mesaj yazmanız için harika bir yol sunacak. Çünkü cevapları yazmak yerine mesajlara basitçe emoji ile cevap verebileceksiniz. Test aşamasındaki özellikte beğeni, kalp, gülen surat, şaşıran surat, ağlayan surat ve dilek (ya da çak bir beşlik) simgeleri görünüyor. Ancak + ifadesinin eklenmesiyle diğer emojilerin de dahil olduğu anlaşılıyor. 

WhatsApp Toplulukları: WhatsApp Toplulukları, uygulamadaki en büyük değişikliklerden biri olacak. Grupları kapsayacak olan Topluluklar sayesinde yöneticiler ekiplerini aynı çatı altında farklı gruplara ayırabilecek. Örneğin, bir okul topluluk olacak iken sınıflar topluluk içindeki gruplar olacak. Böylece gruplar daha düzenli şekilde yönetilebilecek. 

Anketler: Muhtemelen bu özelliği Elon Musk çok sevecek. Zira Twitter’da çeşitli anketler yapmaya bayılıyor. WhatsApp da mesajlaşma uygulamasından sosyal medya ağına giden yolda anket özelliğinin popülaritesine kendini kaptırmış durumda. Bu, Twitter ve Telegram gibi rakip hizmetlerde zaten mevcut olan bir özellik. Özellik, grup sohbetleri için anketler oluşturmanıza izin verecek. Böylece bir soru ve 12’ye kadar seçenek sunabileceksiniz. Anket sayesinde bir arkadaş grubunuzda gitmek istediğiniz restoranı oylamaya sunabilirsiniz. Belki bir şirket WhatsApp’ta ofis kafeteryasındaki yemeklerin durumu hakkında çalışanlarını yoklayabilir.

Büyük dosyalar: Diğer üç güncelleme kadar duygusal olarak heyecan verici olmasa da büyük dosya boyutlarını gönderebilmek oldukça kullanışlı. 
WhatsApp şu anda aktarılan dosyaların maksimum boyutunu 100 MB ile sınırlandırıyor. Ancak uygulama 2 GB'a kadar büyük dosyaları göndermeyi test ediyor. Bu test aşamasında özellik şu anda yalnızca beta uygulamasında ve Arjantin'de mevcut.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...