Twitter kullanıcı tablosu açıklandı: Türkiye birçok ülkeyi geride bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Twitter kullanıcı tablosu açıklandı: Türkiye birçok ülkeyi geride bıraktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Mikroblog sosyal medya platformu Twitter, 336 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Kısa süre önce elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'ı en çok kullanan ülkeler belli oldu.

Twitter uygulamasını 2022 yılında en çok kullanan ülkeler açıklandı. Medya takip kurumu Ajans Press'in Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, uygulamanın en popüler olduğu ülke 76,9 milyon kullanıcı ile ABD oldu. İkinci sırada Japonya 58 milyon, üçüncü sırada Hindistan 23,6 milyon kullanıcı ile yer aldı. Dördüncü sırada ise 19 milyon ile Brezilya bulunuyor.

2006 yılında kurulan ABD merkezli Twitter, internetin SMS'i olarak tanımlanıyor ve Türkiye'de 16,1 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Türkiye'deki Twitter kullanıcı sayısı, Almanya, İspanya, Fransa gibi ülkelerin üzerinde yer aldı. 

Ajans Press'in yazılı basın ve çevrim içi basın arşivinden derlediği bilgilere göre 2022 yılında Twitter ile alakalı 876 bin 790 haber çıktı. Twitter Türkiye’deki önemli kişilerin attığı tweetlerle haberlerde yer alırken, 44 milyar dolara Elon Musk tarafından satın alınması ise son zamanların en çok konuşulan başlığı oldu. Bu satın alma işlemi, Türk medyasında 6 bin 859 haberle konuşuldu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...