İtalyan astronot nefes kesen anları paylaştı: Ay tutulması uzaydan görüntülendi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
İtalyan astronot nefes kesen anları paylaştı: Ay tutulması uzaydan görüntülendi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent Türkçe

Dünya’nın yaklaşık olarak 400 kilometre yukarısında bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu önemli bilimsel keşiflere ev sahipliği yapıyor. Astronotlar, bilimsel çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor. Son olarak Ay tutulması da astronotların uzaydan görüntülediği doğa olaylarından biri oldu.

Uluslararası Uzay İstasyonundaki astronotlar, Türkiye saati ile 16 Mayıs günü sabah 5 buçuk sularında gerçekleşen süper kanlı Ay tutulmasına Dünya’nın dışında tanık oldu. O anların karşısında kayıtsız kalamayan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Samantha Cristoforetti kamerasını eline aldı. 

İtalyan astronot nefes kesen anları paylaştı: Ay tutulması uzaydan görüntülendiCristoforetti'nin çektiği görüntülerden biri

İtalyan astronot Cristoforetti, çektiği fotoğrafı “Uzaydan mutlu bir pazartesi diliyorum. Dün gece Ay tutulmasını görebilecek kadar şanslı mıydınız? Biz şanslıydık!” sözleriyle paylaştı.

diğer tweetinde ise, “Kısmen tutulan Ay, Güneş panelimizle saklambaç oynuyor.” dedi. 

AY TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına geçmesi sonucu Dünya'nın bazı bölgelerinin karanlık olması iken, Ay tutulması ise Dünya'nın Güneş ile Ay'ın arasına girmesiyle oluşur. Bu durumda, Dünya, Güneş ışıklarının Ay'a ulaşmasını engellediği için Ay'a gölge düşer. İşte bu durumu tanımlamak için 'Kanlı Ay' ifadesi de kullanılıyor. Ancak bilimsel olarak, 'Ay tutulması' denilmekte. Ay tutulmasında Güneş ışıkları Dünya atmosferinden Ay'a yansıyarak kızıl görüntü oluşturur. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...